Hallands Nyheter

Bois gick miste om viktiga poäng i bottenmöte­t.

FOTBOLL: VARBERGS BOIS FÖLL MOT TABELLJUMB­ON

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

VARBERGS BOIS GEFLE

(1–1) * Mål: 0–1 (3) Admir Bajrovic, 1–1 (32) Perparim Beqaj, 1–2 (59) Admir Bajrovic

* Varning Bois: Keanin Ayer

* Utvisning: Netan Sansara

* Publik: 653

* Så spelade Bois: Matt Pyzdrowski - Sebastian Möller, Jesper Modig, Hampus Zackrisson, Jakob Bergman (79) - Keanin Ayer (79), Nahom Girmai, Albert Ejupi, Adama Fofana - Izuchukwu Emeh (63), Perparim Beqaj

* Avbytare: Albin Svensson, Erion Sadiku, Axel Olsson, Teddy Bergqvist (63), Joel Palmquist (79), Daniel Krezic (79), Eddie Tran

Över 70 minuter med en man mer, ändå föll Varbergs Bois i det viktiga bottenmöte­t. – Det är oerhört tungt, jag är mållös, vet inte vad man ska säga, sa Perparim Beqaj efter den blytunga förlusten.

1 2

Det var ju som upplagt för att Varbergs Bois skulle ta en andra raka seger och kunna titta uppåt i tabellen. Gefle hade vunnit en match sedan april och många såg nog jumbon som avsågad. Men inte längre.

– Det är svårt att sätta ord på känslorna, men fotboll slutar aldrig att överraska en, sa tränare Joakim Persson vars lag fick en usel start på matchen.

– Det blev precis som vi inte ville ha det med ett tidigt baklängesm­ål som gav Gefle lite energi, sa Persson.

Målskytten var Admir Bajrovic och han skulle slå till igen. Men däremellan kom ett rött kort som ändrade förutsättn­ingarna radikalt.

– JAG VÄNDE upp honom och som målskytt tycker man väl att det är lite synd att han inte släpper mig så jag kommer fri. Men han drar ner mig och det är ett solklart rött, sa Perparim Beqaj.

De resterande dryga 70 minuterna handlade om spel mot ett mål. Bort-

sett från ett Gefle-anfall en kvart in i andra halvlek.

– Jag minns inte ens situatione­n, men det kom som en chock för oss och det tog hårt, sa Perparim Beqaj.

Precis som vid 0-1 var det Izuchukwu Emeh som missade en enkel passning på mittplan. Och precis som vid 0-1 sattes bollen i djupet på nämnde Bajrovic som kyligt lyfte in bollen bakom Matt Pyzdrowski.

EFTER DET FORTSATTE Boispresse­n. Perparim Beqaj, som emellan Gefles mål hunnit med att kvittera, var en av de som hade flera chanser.

– De var så kompakta, deras mittfält sjönk ner och det blev så mycket folk i boxen att det knappt gick att hitta någon yta, sa Beqaj som inte fann mycket glädje över att ha gjort mål för tredje matchen i rad.

– Mål blev det, men till vilken nytta?, sa Beqaj.

Närmast mål var nämnde Emeh som vid 1-1 nickade i stolpen. Under sista halvtimmen handlade det mest om avslut som fastnade på bortaspela­re eller inlägg som ingen hann fram på i tid.

– Vi vaskar fram tillräckli­gt med chanser för att göra både fyra och fem mål tycker jag, men vi sätter inte dit bollen och då vinner man inga fotbollsma­tcher, sa Joakim Persson.

ISTÄLLET FÖR ATT kliva upp på samma poäng som lagen ovanför bjöd Varbergs Bois nu in Gefle i kampen om nytt kontrakt.

– Det var uppeggat på green men vi lyckades ändå missa hela greenen. Det är mycket olyckligt att vi inte lyckas starta en hemmasvit under slutet av säsongen, sa Persson.

 ??  ??
 ??  ?? SLET HÅRT. Perparim Beqaj vände bort Sansara och fixade fram en målchansut­visning. Trots det föll Bois.
SLET HÅRT. Perparim Beqaj vände bort Sansara och fixade fram en målchansut­visning. Trots det föll Bois.
 ?? Bild: NICKLAS ELMRIN ??
Bild: NICKLAS ELMRIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden