Hallands Nyheter

HK Varberg studsade tillbaka efter premiärför­lusten.

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

”Detta är jättevikti­gt för självförtr­oendet att studsa direkt och betyder mycket för kommande vecka.” HASSE KARLSSON

tränare

HK Varberg skakade snabbt av sig premiärför­lusten och vann mot Hallby. – Väldigt, väldigt skönt, sa en nöjd Hasse Karlsson, tränare i HK Varberg.

HALLBY 26 HK VARBERG 31 (12–16)

På förhand sa Karlsson att Hallby var favoriter. När väl spelet drog igång var gästerna det bättre laget.

– Vi följde matchplane­n, som var att komma tillbaka till grunderna försvarsmä­ssigt och hjälpa sin kompis. Vi låg tätt, fick också några kontringar och en bra start, sa tränare Karlsson.

HK Varberg gick upp 5-1 efter knapp sju minuter. Efter en timeout från Hallby kom hemmalaget nästan ikapp, 7-8. Men då la Karlssons mannar i en högre växel och hade fyra bollar upp i halvtid, 16-12.

– Det var väldigt skönt att ha det försprånge­t efter att de nästan kom ikapp.

LEDNINGEN VAR SOM mest uppe i åtta mål i andra halvlek.

– Vi kände oss stärkta, fortsatte att spela bra och Hallby spelade sju mot sex och chansade. Vi fick några mål i tom kasse.

Hallby gick upp till 24-27 med knappt sex minuter kvar.

– Det var aldrig oroligt. De kom in i ett litet flow med snabba avslut där vi tappade några mål. Men då var det spelare som klev fram i de lägena. Det räckte och vi vann ganska klart till slut, berättade Karlsson, som berömde sitt lag:

– Det var en bra insats. Jag är väldigt stolt över killarna att efter premiären att åka och vinna mot tuffast tänkbara motstånd. Detta är jättevikti­gt för självförtr­oendet att studsa direkt och betyder mycket för kommande vecka.

DET VAR BRA spridning på målskyttar­na. Daniel Lindgren, Daniel Lindroos och Petter Nyström gjorde sex vardera och Filip Berentsen satte fem.

– Det är så vi gärna vill ha det. När vi har det utspritt är vi farliga.

Ytterligar­e ett glädjeämne var Anton Jönssons comeback.

– Han har varit skadad sen i november och spelade större delen av försvaret. Jag är väldigt glad för honom.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? STUDSADE TILLBAKA. Efter premiärför­lusten mot Anderstorp slog HK Varberg tuffa Hallby på bortaplan med 31-26 (16-12)
Bild: ANNIKA KARLBOM STUDSADE TILLBAKA. Efter premiärför­lusten mot Anderstorp slog HK Varberg tuffa Hallby på bortaplan med 31-26 (16-12)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden