Hallands Nyheter

Nilsson räddade FFF

Mer på webben FOTBOLL: INGET BLÄNDANDE SPEL, MEN POÄNGEN TRILLADE IN

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se

Vänstervad­en är kraftigt lindad när han står i spelargång­en efter matchen med dottern i famnen. Daryl Smilyes smäll tog illa på målvakten.

– Han är en minut sen på bollen och ser att jag är först. Han är väl missnöjd med underläget och deras tabelläge. Han träffar med knät på utsidan av vaden. Vi får hoppas att det inte är någon fara. Jag ska röntga den imorgon (måndag), sa Nilsson.

Målvakten fick läkarvård, klarade av att spela ett tag, men i den 88:e minuten fick han kasta in handskarna.

– Jag kan verkligen säga bu eller bä om matchen på fredag, men nu känns det förjäkligt.

ATT GÄSTERNA INTE mäktade med att spräcka nollan var smått överraskan­de med tanke på de många chanser som man skapade. Flera bra skottlägen i halvmånen i första halvlek, nick i stolpen eller Daryl Smylie jätteläge precis efter 1-0-målet när han alldeles fri i straffområ­det sköt över. Och i de avsluten som höll bättre kvalitet stod Hampus Nilsson i vägen. Exempelvis vid utrusninge­n när Tibor Brink Joza tappade bollen och fantomrädd­ningen i minut 51 visade den sista utposten sin klass.

– Jag slog en boll till ”Tibbe” och jag vill ha tillbaka den, men jag skulle inte spelat den till honom. Skottet i andra touchar på någon och går i en liten båge och jag får sträcka ut så mycket jag kan, beskrev Nilsson.

DETTA VAR HANS nionde hållna nolla i årets Superettan.

– Jag är väldigt nöjd med min insats. Sen ska man inte glömma att jag har ett fantastisk­t samarbete med mina mittbackar. Det är inte bara jag som hållit nollan. Jag hade en bra säsong förra säsongen och utvecklat det ytterligar­e lite.

Dödläget spräcktes i minut 49 när gästerna hade ett inkast långt ned på planhalvan. Mittbacken Erik Moberg fick bollen och försökte slå den till målvakten. Men passningen var för snål. Chisom Egbuchulam sköt, den utrusande målvakten räddade, men returen kom till anfallen som slog in den i öppet mål från en meter.

Samme Moberg var olycksfåge­l i den 83:e minuten när han drog ner Erik Pärsson i straffområ­det och varnades i samband med den situatione­n. Pärsson slog distinkt och hårt in bollen och spiken i kistan för de tre poängen.

– Jag är jättenöjd med de tre poängen. Jag kände innan att det skulle bli en svår match. I anfallsspe­let kunde vi inte sätta det trycket jag ville och bolltempot var för långsamt. Den här matchen hängde på vem som gjorde första målet och vi hade tur att det blev vi. Jönköping har en bra period efter det första målet och vaskar fram fyra farliga chanser innan vi får lite lugn i matchen, sa tränaren Hasse Eklund på presskonfe­rensen.

Årets nionde hållna nolla, en handfull fina räddningar och skadad. Hampus Nilsson hade det intensivt mot J Södra. - Skönt att vi vann, men ont har jag, sa Hampus Nilsson

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? På vår sajt hn.se kan ni se Martin Örtegrens betyg på Fff-spelarna efter segern mot J-södra SKADAD. Matchhjält­e och utbytt på grund av en skadad vad mot Jönköpings Södra. Hampus Nilsson vara eller icke vara till fredagens match mot Brage är oviss.
Bild: KRISTER ANDERSSON På vår sajt hn.se kan ni se Martin Örtegrens betyg på Fff-spelarna efter segern mot J-södra SKADAD. Matchhjält­e och utbytt på grund av en skadad vad mot Jönköpings Södra. Hampus Nilsson vara eller icke vara till fredagens match mot Brage är oviss.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden