Hallands Nyheter

Vill ni ens ha ett lag i elitfotbol­len, Varbergsbo­r?

-

Insatsen mot Gefle var dålig. Men än sämre var publiksiff­ran. Ärligt talat, var fan är uppslutnin­gen från Boispublik­en.

653 personer. Smaka lite på den siffran. 653 mot personer mot bottenkonk­urrenten Gefle en solig söndagseft­ermiddag i september med väldigt lite konkurrens från annan lokal idrott.

653 personer är Varbergs Bois klart sämsta publiksiff­ra någonsin i Superettan, utan konkurrens. Den tidigare bottennote­ringen låg på 868 personer mot Utsikten för tre år sedan. I ett läge där det inte fanns alltför mycket att spela för kan man väl någonstans acceptera en sådan siffra. Men idag?

ÄR DET NÅGON gång som man som supporter ska ge sitt stöd är det väl när det verkligen gäller. Matchen mot Gefle var kanske den viktigaste som Varbergs Bois spelat på hela säsongen, ändå väljer så många att stanna hemma. Jag kan inte förstå det.

Det är väl så enkelt som att de grönsvarta supportrar­na är kräsna. De har haft ett elitlag att gå och kolla på i sex år och har tröttnat. Har alla glömt var fotbollen i Varberg befann sig för tio år sedan? Varberg hade inte haft ett lag i division två sedan början av 90-talet. Bois, Gif och Tvååker turades om att vara bäst och Varbergs Bois åkte flera gånger ur det rikstäckan­de seriesyste­met och ner i hallandsfy­ran.

Ingen skugga ska falla över de 653 personer som var där. En del av er må vara gnälliga i överkant, men ni var i alla fall där. Det är det minsta man kan begära av någon som kalllar sig för supporter

VISST, JAG KAN förstå att det knorras om att det inte är fler lokala spelare i laget, men det är inte så elitfotbol­len fungerar! Tyckte ni på riktigt att det var bättre att möta Burseryd och Smålandsst­enar i division tre sydvästra Götaland?

Jag kan dock inte påstå att Boisarna förtjänade speciellt mycket stöd för sin insats just den här söndagen. ”Det är svårt att förstå vad det är som inte funkar, vi vet behovet av tre poäng. Vi jagar mål i 87 minuter och lyckas bara göra ett”, sa Joakim Persson efteråt. Och visst kunde det ha blivit fler mål, men det gick också ganska långsamt. Sista halvtimmen behövdes det fyra spelare för att byta kant, då är det inte speciellt svårt för motståndet att hinna med.

MEN ÄVEN OM insatsen var dålig så var publiksiff­ran sämre. Ingen skugga ska falla över de 653 personer som var där. En del av er må vara gnälliga i överkant, men ni var i alla fall där. Det är det minsta man kan begära av någon som kallar sig för supporter.

Ni andra kan ju fundera på om ni är supportrar. Eller om ni bara tycker det är kul att hålla på ett lag som vinner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden