Hallands Nyheter

Ekelundh: ”Det kom lägligt för hela laget”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Tvååker kammade hem en seger i precis rätt läge. – Vad gött! Det kan inte vara annat än bra nu, sa målvakten Johan Ekelundh.

LUND TVÅÅKER

(0–1)

0 1

Han klev fram som den stora matchhjält­en och höll nollan, vilket ingen annan målvakt lyckats med tidigare den här säsongen mot Lunds BK på deras hemmanäste: Klostergår­dens IP.

– Jag hörde någon sa det. Alltid trevligt. Det var en jävligt tuff match och Lund smällde på, sa Johan Ekelundh. Slutet blev högdramati­skt. – Det blev ett bombardema­ng med ribbträff och stolpe och täck från medspelare men vi klarade det. Det var jävligt viktigt att studsa tillbaka när vi haft det tungt poängmässi­gt. Det kom riktigt lägligt för hela laget, sa Johan.

TVÅÅKERS IF TOG ledningen ganska tidigt i matchen. Robert Lipovac knoppade in matchens enda mål efter framspelni­ng från Tobias Malm.

– Ett snyggt anfall och det är alltid viktigt för en forward att få göra mål. Han är ganska allround inne i boxen. Jag vet inte om han har något speciellt vapen, den ska bara in, sa tränaren Mattias Lindström som förstås var nöjd med utveckling­en.

– Den här var viktig efter en tuff höstinledn­ing, både moraliskt och tabellmäss­igt. Det var en bra match med högt tempo. Lund är ett offensivt lag och anfaller med mycket folk. Vi försökte hålla det kompakt och såra dem när de tappade boll. Jag tyckte vi kunde ha utnyttjat våra lägen bättre. Jakob (Adolfsson) hade en i stolpen sen var det en till i burgaveln. Samtidigt tryckte Lund en i stolpen och en i ribban så idag hade vi marginaler­na med oss, sa Mattias Lindström.

I LÖRDAGS FÖRLORADE både Torn och Eskilsminn­e sina matcher. Så gentemot dem knappade Tvååker in.

– Så här är det. Mjällby kommer vinna, säkert med över tio poäng. Inget att säga om det. Sen efter det är det jämnt. Vi är efter poängmässi­gt och målmässigt, men vi har sagt att vi kommer ge det en chans så länge det finns en chans. Fram tills dess kommer vi jaga, sa Lindström. Johan Ekelundh instämde. – Vi köttar på och ser vart det bär.

En speciell räddning var han riktigt nöjd med i matchen:

– Ja, i första halvlek kom ett långt inkast, sen en nickskarv in i gröten upp mot bortre krysset som jag tog.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON/ARKIV ?? HÖLL NOLLAN. Johan Ekelundh hade både stolpar och ribban på sin sida mot Lund.
Bild: MATTIAS NILSSON/ARKIV HÖLL NOLLAN. Johan Ekelundh hade både stolpar och ribban på sin sida mot Lund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden