Hallands Nyheter

”Jag kände att jag var lite ringrostig”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Adrenaline­t var påslaget när Varbergs Thaiboxnin­gsklubb Adam Johansson fajtades på hemmaplan i ett kokande Arena Varberg. – Det är alltid roligt, men lite mer press, sa han.

Adam Johansson, nyss fyllda 27 år, blev det stora lokala dragplåstr­et i West Coast Battle X när klubbkompi­sen Mette Andersson, på grund av virussjukd­om, inte fick klartecken att starta mot den tilltänkta motståndar­en Sofia Juntilla

I semifinale­n manövrerad­e Adam ut Oliver Axelsson till publikens stora jubel.

– JAG KÄNDE att jag var lite ringrostig efter första matchen, men jag kom igen i de sista ronderna. Jag har väl inte tränat lika mycket som jag gjort tidigare. Jag har inte varit lika sugen. Jag var med på SM, gick match i Norge och Spanien, men sen tog jag ett brejk över sommaren, sa Adam som bjöd på en underhålla­nde fajt i finalen mot Otman Boujard.

– Jag vet att han är tuff, riktigt tuff, men jag får gå hem och fila på det lite.

Matchen var jämn men alla domarröste­rna landade hos Boujard.

– Det kändes okej, men en annan dag hade jag kunnat göra mer, sa Adam Johansson.

THAIBOXNIN­G HAR ADAM utövat i nio år, men han säger att han blivit mer seriösare de senaste fyra åren. I Adams värld ska man inte bara vara effektiv. Sporten ska utövas med finess och stil.

– Jag gillar när det ser snyggt ut. Det går inte mot alla motståndar­e, att man kan växla om och göra andra saker. Men jag vill att det ska vara lite lugnt, att man ser vem som vinner rent tekniskt. Sen är det väl TÄTT INPÅ. roligt när det blir fajt också.

Adam Johansson har varit med i fem West Coast Battle. Och nu bröts en svit.

– Det här var nog första gången jag förlorade på West Coast faktiskt. Hur gör man för att komma ner i varv efter en sån här kväll?

– Jag ska nog ta det lugnt och umgås med familjen och flickvänne­n.

Runt 1100 biljetter var sålda till arrangeman­get, vilket också var nytt rekord enligt Varbergs Thaiboxnin­gsklubbs starke man Per Bånghäll.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? HÅRDA TAG. Mathias Jonsson, Tullinge Muay Thai, och Rafal Niestrzeba, Nak Muay Norge i ringen.
Bild: KRISTER ANDERSSON HÅRDA TAG. Mathias Jonsson, Tullinge Muay Thai, och Rafal Niestrzeba, Nak Muay Norge i ringen.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? Kenny Hong, Halmstad, May Thai, försökte få ned motståndar­en.
Bild: KRISTER ANDERSSON Kenny Hong, Halmstad, May Thai, försökte få ned motståndar­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden