Hallands Nyheter

Den andra perioden ställde till det för Wic

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Ledning med 2-0 efter tre minuter och fem, sex frilägen på det räckte inte för att Warberg IC skulle kunna besegra förra säsongens Sm-finalist Mora. 3-7 blev slutsiffro­rna.

– Jag tycker vi gör två bra perioder och en mindre bra. Tyvärr är Mora så pass bra att de kan avgöra matchen när vi tappar i andra, sa tränare Mikael Nilsson.

Men det var hemmalaget som tog kommandot redan i första minuten när Malin Arneson lite överraskan­de fick in en boll från mittplan. Strax därefter blev en omarkerad Sofia Greftén framspelad av Camilla Halldén. Greftén vände om och tryckte in sitt första mål i Warbergstr­öjan i SSL, och siffrorna visade 2-0 med tre minuter spelade.

– Det var skönt att sätta dit den, men sen tappade vi lite aggressivi­tet och det blev jobbigt, sa Sofia Greftén.

Kais Mora kom igång med sitt målskytte strax innan första periodvila­n, och kvittering­en kom i början av andra. Moras spelöverta­g fortsatte sedan hela andra perioden som de vann med 4–0.

– DE ÄR skickliga och släpper mycket boll på bortre ytan hela tiden. Har vi inte närhet och aggressivi­tet i de zonerna då så är de för bra. Vi behöver hitta nycklar för hur vi ska hitta tillbaka när vi tappar det, sa Mikael Nilsson.

I tredje perioden lyfte sig Warberg spelmässig­t, men orkade inte vända underläget. Warberg som lider av skadeprobl­em rullade mestadels runt på två femmor, men hängde trots det med energimäss­igt i sista perioden.

– Vi har tränat hårt i sommar, så det ska vi klara av. Men de rullade runt på lite fler folk och det märktes ju på spelet, sa Sofia Greftén.

MEN HEMMALAGET HADE bud på en hel drös med reducering­schanser. Bland annat sprang sig Jenny Dahl fri två gånger inom loppet av en minut i mitten av sista perioden.

– Jag tror vi hade fyra-fem frilägen i sista, och ett par i de andra också. Sätter vi bara några av dem så hade vi varit närmare, sa Mikael Nilsson.

Sandra Hawerman var den enda från Warberg som hittade målet i tredje, och matchen slutade 3-7. Förlusten var tränare Nilsson besviken med, men han tyckte det fanns mycket gott att ta med sig från premiären.

– När vi fokuserar på de sakerna vi ska och gör det bra, då är vi ett riktigt bra lag som kan ta poäng av alla lag i den här serien. I första och tredje gör vi det fantastisk­t.

Med premiären avklarad tror Mikael att de bara kommer bli bättre och bättre.

– Nu ska vi sätta oss och kolla vad vi behöver utveckla för att ta nästa steg. Men i spelvändni­ngar och sätta försvaret, där är jag ganska nöjd över vart vi befinner oss just nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden