Hallands Nyheter

”Det var nästan som en seger”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

I sista racet på Mantorp var Alex Andersson bara en placering från att ta den där efterlängt­ade poängen. – Det gör ingenting om man ser till utveckling­en och hur mycket bättre chaufför jag blivit detta året, säger han.

Brovallen Design-föraren Alex Andersson åkte in i räcket i andra kurvan i första racet. Därmed fick han inrikta sig på att först och främst ta bilen i mål och satsa på nästa körning. Och i heat två blev det personbäst­a!

– Jag hade bra fart i bilen och klättrade placering för placering. Jag kände att jag knappade in och när det var fem varv kvar var det jag, Tomas Engström och Mikaela Åhlin Kottulinsk­y som gjorde upp om elfteplats­en och jag gick vinnande ur den striden, säger Alex Andersson och fortsätter:

– DET BLEV något många kommer komma ihåg. I sista racet, på sista varvet i sista kurvan, där tog jag Mikaela på innern och det blev en klockren avslutning på säsongen. Det var nästan som en seger för mig och teamet.

– Det var inte många som bröt i andra racet och att kunna ligga i mitten var ett skönt kvitto. Man är ju aldrig bättre än sitt sista race. Det kan vi ta med oss i höst, vinter och vår inför nästa säsong. Blir det fortsättni­ng i STCC?

– Inget är klart. Det är inga problem med förlängnin­g med teamet som jag åker med i dag, men sen är det en fråga om sponsorjak­t och få ihop en stark ekonomisk budget. Det var det vi föll på i år. Det var tufft att få ihop det, men jag ville ändå köra STCC. Då får man göra kompromiss­er.

– VI ÅKTE inte på så många testdagar som de andra teamen och stod över tävlingen i Norge av ekonomiska skäl. Inför nästa år kan det bli aktuellt med försäsongs­tester utanför Sverige för att vara riktigt förberedda, och även vara igång mellan racehelger­na. Med detta resultat går jag in till säsongen 2019 med en helt annan trygghet. Det var en bra debutsäson­g, nu kan det bara bli bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden