Hallands Nyheter

Friskola vill starta förskola i centrum

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Vesterhavs­skolan är intressera­d av att öppna en ny fristående förskola i Falkenberg­s centrum. Men de vill först ha ett positivt besked från kommunen innan ansökan lämnas in.

”Generellt sätt brukar vi vara positivt inställda till fristående förskolor inom alliansen. Men vi får titta på det när vi fått in ansökan, i nuläget avvaktar vi till dess.”

KERSTIN ANGEL (C)

Vesterhavs­skolan är intressera­de av att starta en fristående förskola i Falkenberg­s centrum. Det framgår i ett sms från rektorn Jörgen Frostlund skickat till barn- och utbildning­snämnden.

I ett sms som kom in till barn- och utbildning­snämnden förra veckan fanns en förfrågan från Vesterhavs­skolans rektor Jörgen Frostlund till nämnden.

Jörgen Frostlund frågar om ordförande i barn- och utbildning­snämnden, Kerstin Angel (C), och politiker i allianspar­tierna kan ha ett möte med Vesterhavs­skolan om skolans intresse för att öppna en fristående förskola i centrum. Ansökan har inte ännu kommit in till nämnden men en dialog har förts mellan kommunen och Jörgen Frostlund.

– Jag har pratat med Jörgen Frostlund som avser att komma in med en ansökan om att starta en fristående förskola. Som jag uppfattade det kommer ansökan komma in någon gång under hösten, säger Kerstin Angel.

HON SÄGER ATT något möte mellan allianspar­tierna och Jörgen Frostlund inte kommer att behövas eftersom rutinerna är sådana att diskussion­en öppnar när ansökan har inkommit till nämnden. Då bjuds huvudmanne­n in till barn- och utbildning­snämndens möte för att presentera sin verksamhet­sidé.

– Vi har jättebra rutiner för detta som vi har jobbat med under en lång tid. Jag tänker att när man känner varandra så vill man berätta vad som kommer att hända, som i det här fallet, berätta att man ska komma in med en ansökan. Hur ser du på att starta en fristående förskola i centrum?

– Generellt sätt brukar vi vara positivt inställda till fristående förskolor inom alliansen. Men vi får titta på det när vi fått in ansökan, vi avvaktar till dess, säger Kerstin Angel. Vet du hur långt de har kommit med sin ansökan?

– Det vill inte jag kommentera, jag vet inte exakt hur de jobbar, säger Kerstin Angel.

REKTORN JÖRGEN FROSTLUND kommentera­r samtalet med kommunen i ett sms där han skriver att skolan skulle kunna vara intressera­de av att hjälpa till att öppna en fristående förskola för att minska storleken på barngruppe­r i förskolan.

”Men vi har inga planer att lämna in en ansökan till nämnden innan nämnden ställer sig positiv till en ansökan och positiv till ett nära samarbete i planering och finansieri­ng av en fristående förskoleve­rksamhet.”

Jörgen Frostlund skriver även att deras främsta fokus ligger på den nya låg- och mellanstad­ieskola som Vesterhavs­skolan planerar.

”Vi får helt enkelt se vad som sker i denna fråga framöver. Bollen ligger helt enkelt hos nämnden.”

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NY FRISTÅENDE FÖRSKOLA. Rektor på Vesterhavs­skolan Jörgen Frostlund är intressera­d av att öppna en ny fristående förskola i centrum.
Bild: OLA FOLKESSON NY FRISTÅENDE FÖRSKOLA. Rektor på Vesterhavs­skolan Jörgen Frostlund är intressera­d av att öppna en ny fristående förskola i centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden