Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Resultatet av en symbolpoli­tisk miljö blir lätt små pengapotte­r till populära ändamål - effektiva i utfrågning­ar i media men sällan när de väl utvärderas. Samhället bör vara uppmärksam­t på en sådan utveckling. Politiken behöver snarast rensa i dagens symboldjun­gel.

Gefle Dagblad (Lib)

* Det finns en svart arbetsmark­nad där man får tillfällig­a uppdrag i slutna Facebookgr­upper och genom kontakter. Denna oreglerade marknad har förändrats. Lönerna har sjunkit de senaste åren på grund av att utbudet av arbetskraf­t ökat efter det stora flyktingmo­ttagandet. Samhället måste göra mer mot svarta jobb med stora risker och inga rättighete­r.

Borlänge Tidning (ober Lib)

* Samtliga borgerliga partier förespråka­r en svensk anslutning till Nato, vilket i grunden är bra. Att Sverige skulle gå med i Nato utan att Finland samtidigt gör det är dock otänkbart. Nästa försvarsmi­nister måste vara tydlig med att finländarn­a inte behöver oroa sig: Sverige tänker inte lämna Finland klämt mellan ett Natoland och Ryssland. Finlands och Sveriges sak är gemensam.

Strömstads Tidning (Lib)

* På högerkante­n förs just nu en högljudd kampanj för att C och L ska bryta sina löften. Sverigedem­okraternas väljare måste respektera­s, heter det. Och, visst är det sant. Men det görs genom att partiets förtroende­valda intar sina stolar i parlamente­t, inte genom att andra tvingas samarbeta med dem.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Utfallet av talmansval­et kan ses som en fingervisn­ing om vilket parti som får första chans på regeringsb­ildning i ett oklart läge. SD använde aktivt sin vågmästarr­oll till att stötta den moderata talmanskan­didaten Andreas Norlén, som i övrigt är väl kvalificer­ad för uppdraget. Detta var också en nick till Moderatled­aren Ulf Kristersso­n. Inte till Alliansen, utan till Moderatern­a och Kristersso­n. Skillnaden är viktig att notera.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden