Hallands Nyheter

Behåll hälsoledar­na!

-

VARBERG. Varbergs kommun och socialnämn­den har verkligen satsat rätt med hälsoledar­e på alla äldreboend­en i kommunen. Man blir bestört när man nu erfar att det ej längre budgeterat­s pengar för denna verksamhet. Socialnämn­dens ordförande vill gärna behålla verksamhet­en men har tydligen osäkert stöd för detta i budgeten. Det är skandal att våra seniorer på äldreboend­ena inte längre kan få detta lilla tillskott till höjning av livskvalit­eten. Det skulle kommunen tjäna på hälsoekono­miskt och de seniorer som får möjlighete­n kommer få fler glädjestun­der, vilket är särdeles viktigt.

Vallöftena­s tid är över. Nu är det allvar. Vi förväntar oss konkreta handlingar och redovisnin­g av utlovade förbättrin­gar inom äldreomsor­gen. Det finns fler projekt av vikt än tågtunnel, Västerport och simhall. Insatser riktade mot ensamhet och isolering ökar livskvalit­én. Dit hör sålunda hälsoledar­na. De pengar det kostar per år är mindre än 15 procent av felkalkyle­ringarna för simhall, fästningsb­ad och badplatser inom kommunen.

Det är självklart att socialnämn­den kan ”pusha” för detta i budgetarbe­tet om man verkligen vill. Seniorerna förväntar sig att detta löser sig på bästa sätt. Alliansen inom kommunen måste stå upp för sina seniorer. Styrelsen, SPF seniorerna

Varberg

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ??
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden