Hallands Nyheter

Dibrani (S) hoppfull trots allt

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se HALLAND/STOCKHOLM

Stefan Löfven är bortröstad som statsminis­ter. Men Varbergs socialdemo­kratiske riksdagsle­damot Adnan Dibrani har blivit mer hoppfull om en blockövers­kridande regering.

Vid tio-tiden på tisdagsför­middagen stod det klart: Stefan Löfven har röstats bort som Sveriges statsminis­ter av riksdagen.

– Det är ett besvärligt läge för Sverige. Nu gäller det att alla inblandade tar ansvar, säger Adnan Dibrani, S-riksdagsma­n från Varberg.

När HN talade med Dibrani på valnatten sade han att han befarade att resultatet skulle bli en M/kdregering med stöd från Sverigedem­okraterna. Men händelseut­vecklingen under veckorna sedan dess har paradoxalt nog gjort honom mer hoppfull om en blockövers­kridande regering.

”Från moderat synpunkt så hoppas jag nu att detta är ett steg mot att vi kan bilda en alliansreg­ering.” JÖRGEN WARBORN (M)

– Alliansen verkar inte synkad alls, vilket vi såg under måndagens talmansomr­östning. Det gör att jag är mer hoppfull om en blockövers­kridande regering nu, säger han.

Jörben Warborn, M-riksdagsma­n från Varberg, är av förståelig­a skäl desto gladare över att Stefan Löfven röstats bort.

– Det är i någon mån ett historiskt beslut som har fattats, eftersom vi inte har haft den här typen av förtroende­omröstning om en statsminis­ter innan. Från moderat synpunkt så hoppas jag nu att detta är ett steg mot att vi kan bilda en alliansreg­ering, säger han.

– Nästa steg är att talmannen får se vilket alternativ han tror har den största chansen att kunna bilda en regering och jag tror att Alliansen får chansen. Jag hoppas att SD kommer att släppa fram en sådan regering, men är osäker på det, säger Warborn.

 ??  ?? VILL ÖVER BLOCKGRÄNS­EN. Adnan Dibrani (S) hoppas på en överenskom­melse med borgerliga partier.
VILL ÖVER BLOCKGRÄNS­EN. Adnan Dibrani (S) hoppas på en överenskom­melse med borgerliga partier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden