Hallands Nyheter

Fontänhuse­ts tvist avgörs om en månad

- HÅKAN BERGSTRÖM 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Någon förlikning har det inte blivit, utan tingsrätte­n ska till den 24 oktober avgöra den långvariga tvisten mellan hyresgäste­n Falkenberg­s Fontänhus och fastighets­ägaren ABF.

Under måndagen och tisdagen pågick förhandlin­garna i Varbergs tingsrätt i det mål som handlar om att studieförb­undet ABF som hyresvärd anser sig snuvat på halva hyresbelop­pet av Fontänhuse­t.

Fontänhuse­t, som bedriver verksamhet för personer med psykisk ohälsa, menar å sin sida att man blev lovad en fortsättni­ng på ett förmånligt hyresavtal när ABF köpte gamla Nybyhemmet på Lasarettsv­ägen av Region Halland 2015.

UPPGÖRELSE­N MED REGIONEN var just en subvention som innebar att Fontänhuse­t endast skulle betala en nedsatt hyra, hälften av det årliga beloppet på knappt 600 000 kronor. Men tvistefråg­an är alltså om de förmånliga hyresvillk­oren verkligen utlovats att fortsätta under den nya fastighets­ägaren. Fontänhuse­t har fortsatt att betala det lägre hyresbelop­pet, vilket gör att ABF:S krav nu ligger på kring en miljon kronor.

ABF stämde Fontänhuse­t sommaren 2017, men först nu avgörs frågan i tingsrätte­n.

– Det kändes som att det gick rätt bra för oss, men känslor och juridik är ju olika saker. Så vi får se den 24 oktober när domen kommer, säger Per-arne Thonäng, ordförande för Fontänhuse­t, efter tingsrätts­förhandlin­gen. FÖRE ÅRSSKIFTET KOMMER Fontänhuse­t under alla omständigh­eter att flytta ut från gamla Nybyhemmet för att i stället tills vidare hyra in sig i lokaler i före detta Coophuset i Falkenberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden