Hallands Nyheter

Nettarp säkrade vinsten

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

FBTK:S succéstart fortsätter. Men matchen mot Ängby blev en nagelbitar­e där de tre sista matcherna gick till fem set. – Riktigt skönt att få vinna en sådan här match, sa unge Bruno Nettarp som avgjorde.

ÄNGBY FALKENBERG

Före säsongen var FBTK tydligt med att den här säsongen handlade om överlevnad. Sex poäng efter tre matcher fanns det ingen som kunde drömma om.

– Vi jobbar jävligt bra ihop, i både med- och motvind är det positivt, sa andreträna­ren Mikael Stålbro.

ÄNGBY SÅGS INFÖR säsongen som det lag som Falkenberg skulle få slåss med i botten. Därför var tre poäng den här kvällen extra viktiga.

– Absolut är det så, det här var en nyckelmatc­h. Sedan saknade Ängby sin bäste spelare också, en portugis. Det är bara att tacka att han inte är med, sa Stålbro.

FBTK hade 2–1 efter första omgången. Men det var efter paus som spänningen steg. Padasak Tanviriyav­echakul föll oväntat mot defensivsp­elaren Gustaf Ericsson med 2–3. Samtidigt hade An Shu hamnat i underläge med 0–2 mot Sebastian Loso och plötsligt såg läget prekärt ut.

– Det är jävligt starkt av An Shu att ta sig i kragen i det läget. Han fick spela på en väldigt hög nivå för att vinna, sa Stålbro.

An Shu låg under i skiljeset fram till 7–9. Fyra raka bollar vann honom matchen och gav Bruno Nettarp ett betydligt roligare läge. Spela för vinst i stället för att undvika förlust.

– Det var nervöst och jag kände att jag var lite stressad i första set. Men när An Shu vann kunde jag slappna av lite mer, sa Nettarp.

DET BLEV SKILJESET även för Nettarp, men han stormade fram till 6–0 mot Oskar Danielsson och sedan var det aldrig spännande. Bruno Nettarp tog revansch för en förlust på SM och skickade tre poäng ner till västkusten med sin första seger någonsin i Pingisliga­n.

– Det var jävligt skönt och efterlängt­at. Det är kul att vi kan gå emot allas förväntnin­gar, sa Nettarp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden