Hallands Nyheter

Alfred Ajdarevic

FOTBOLL: ”DET ÄR DAGS NU, JAG ÄR 20 ÅR GAMMAL”

-

Sommaren 2016 flyttade Alfred Ajdarevic från tryggheten i Falkenberg till Örebro. Där fanns då storebror Astrit Ajdarevic.

– Han stack efter 2–3 månader, men det var skönt att ha honom här i början. Jag var ju bara 17 år när jag flyttade hit, säger Alfred Ajdarevic.

Speltiden har varit begränsad. I år har det blivit två korta allsvenska inhopp, mot Djurgården och Dalkurd tidigt på säsongen. Förra säsongen fick han hoppa in i de två avslutande matcherna, när Örebro inte hade något att spela för.

– Annars har det varit bänken, men de senaste matcherna har jag inte ens varit med i truppen, säger han och fortsätter:

– Det gäller att kriga på, det är tuff konkurrens. Men vill man inte ha det så ska man syssla med något annat än fotboll.

Som 17-åring lämnade han Falkenberg­s FF. Drygt två år senare väntar Alfred Ajdarevic fortfarand­e på sitt genombrott. – Men jag vet att när jag får min chans då kommer jag explodera, det är en sak som är säker, säger 20-åringen.

EN UTLÅNING VAR aktuell under sommaren, men blev inte av.

– Det var mycket snack och intressen från flera klubbar, men det kändes bättre att stanna kvar och vänta på något annat. Vi får se vad som händer i januari, säger Ajdarevic.

Han skrev på ett långt kontrakt 2016 och har tre år kvar efter den här säsongen. Känns det fortfarand­e rätt att du skrev på för fem år?

– Det beror på hur man ser på det, jag har inte fått spela så mycket nu.

 ??  ?? TRE ÅR TILL. Behrn Arena är hemmaplan för Alfred Ajdarevic som trivs bra i Örebro
TRE ÅR TILL. Behrn Arena är hemmaplan för Alfred Ajdarevic som trivs bra i Örebro

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden