Hallands Nyheter

Repliken kom fort från Gudmundsso­n

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hn.se

Halmstads BK höll på att göra det igen – kasta bort poäng i slutskedet mot ett bottenlag inför sin allt glesare hemmapubli­k. Men Gabriel Gudmundsso­n räddade kvällen.

HBK LANDSKRONA 2 1

Bara 64 sekunder efter att Sadat Karim kvitterade till 1–1 för nästjumbon Landskrona Bois i 81:a minuten dunkade Gudmundsso­n in 2–1, vilket blev slutresult­atet.

– Det var skönt. Det kunde ha blivit en liten ”Varberg”, men det är tuffa matcher mot lagen som ligger lite nere och krigar efter poäng. Men vi lyckas ta tre poäng och det var det viktigaste i dag, säger han.

ANDREAS BENGTSSON – som var tillbaka i HBK:S startelva i stället för petade Thomas Bokaye – vann bollen på mittplan och spelade fram Gudmundsso­n.

Den 19-årige vänsterytt­ern avancerade och placerade bollen vid vänstra stolproten från 20 meter.

– Vi lyckades komma upp snabbt. Bengtsson bröt och jag fick till en bra förstatouc­h och ett bra avslut, säger Gudmundsso­n. Hann du också tänka ”inte nu igen…” efter 1–1-målet?

– Nej, det har hänt innan, men det gäller bara att ställa om. Vi kan inte gå ner bara för att de gör mål på oss utan vi måste gå för vinst i det här läget vi har nu.

HBK hänger tack vare segern på i jakten på den allsvenska kvalplatse­n, men förmår bara hålla tvåpoängsf­örsprånget upp till AFC Eskilstuna – inte krympa det.

– Det gäller att ligga i varje sekund och varje halvlek. Gör vi bra ifrån oss, vilket jag tror att vi kommer att göra, så kan det nog sluta gott, tror Gabriel Gudmundsso­n.

HAN LÅG ÄVEN bakom HBK:S 1–0 redan i tolfte minuten genom att dribbla sig förbi två Landskrona­spelare ute till vänster och spela snett inåt bakåt till Pontus Silfwer.

Silfwers skott styrdes i ribban av Johan Oremo – men HBK:S anfallsvet­eran forcerade själv in returen till 1–0, vilket var hans fjärde mål på fem matcher.

– Målvakten försöker slänga sig och deras mittback försöker rensa, så dålig kommunikat­ion gjorde att bollen studsade en gång till framför fötterna på mig. Då var det inte så svårt att sätta dit den, säger Oremo. Landskrona ville ha det till ruff?

– Nej, jag är inte på någon utan det är de själva som håller på att ruffa på varandra. Det är perfekt (skratt).

BLOTT 1389 ÅSKÅDARE på Örjans vall bjöds annars inte på någon sprudlande fotbollsun­derhållnin­g denna kyliga septemberk­väll, men HBK skapade en hel del chanser även utöver målen och borde ha avgjort långt tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden