Hallands Nyheter

Linnea Olsson uppträder hemma i Halland

- SARA ÖSTER

I kväll kommer cellisten Linnea Olsson hem till Halmstad för att uppträda i Martin Luthers kyrka. Konserten ger hon tillsamman­s med cellistern­a Emma Beskow och Marika Dahlbäck.

* Hej Linnea! I kväll är det dags för er att ha spelning här i Halmstad, hur känns det? – Det ska bli jätterolig­t. Jag längtar alltid efter havet – eller ”mitt hav” – som jag brukar säga, haha. Det är en speciell känsla att spela på hemmaplan, men en bra känsla. Den här gången är vi tre stycken som står på scen, och att Emma och Marika är med känns extra roligt. Förr tyckte jag bättre om att spela solo – men nu gillar jag när vi är några stycken. Vi tre som ska uppträda i kväll gick på samma musikskola i Stockholm och det var där vi lärde känna varandra. Men det var förra året som vi började spela ihop.

* När hade du konsert här hemma senast? – Jag, Emma och Marika skulle uppträda på The Tall Ships Races förra sommaren, men det var den kvällen som det blev inställt. Vi hade dock en mindre spelning på Kajskjulet, men en i gänget var tvungen att åka tidigare – vilket gjorde att vi inte kunde framföra konserten som det var tänkt. Men nu får vi en ny chans!

Förutom konserten, har du något annat roligt på gång? – Jag ska följa med på Mia Skäringers kommande turné ”Avig Maria – no more fucks to give”, som även kommer till Halmstad arena i november. Jag ska vara med i bandet men vi har inte börjat repetera ännu så jag vet inte exakt vad jag ska göra, mer än att sjunga och spela. Det blir riktigt kul – Mia är en idol sedan länge.

* Hur kommer det sig att du ska följa med Mia? – Hon hade ett eget program ”Mia på Grötö” – och där var jag gäst. På så vis lärde vi känna varandra, och jag tror att hon har hört mig spela. Jag fick en förfrågan helt enkelt, vilket var superkul.

* Du är stor inom din genre – vad är du mest stolt över? – Jag är stolt över min första soloplatta. Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker att den blev bra helt enkelt.

* Finns det något som du inte har gjort, men fortfarand­e drömmer om? – Ja, jag skulle hemskt gärna vilja komponera filmmusik. Det skulle vara väldigt roligt. Jag är fascinerad av hur musik, tillsamman­s med rörlig bild, kan skapa en viss stämning.

”Det är en speciell känsla att spela på hemmaplan, men en bra känsla.”

LINNEA OLSSON, CELLIST

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden