Hallands Nyheter

Laget vid havet vägrar att förlora

Falkenberg­s FF tog en ny viktig seger i går mot Brage. Laget var illa ute ett tag, men vann till slut med 3–2.

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Falkenberg­s FF fortsätter växla matchvinna­re från match till match. I fredagens möte mot IK Brage var det högerbacke­n Per Karlssons tur att kliva fram och avgöra. Chisom Egbuchulam stod för förarbetet och Per Karlsson kunde sätta dit pannan efter att ha dröjt sig kvar efter en hörna.

-–Jag chansade lite att han skulle vinna duellen och gick hårt mot ytan bakom. Sen så var jag rätt nära mål så det var bara att stöta in den med pannan. Chisom gjorde ett bra jobb, sa Per Karlsson om segermålet som kom i den 82a minuten.

Men Per Karlsson var inte enda back att måla i mötet med Brage. Tobias Karlsson hade gjort 2–1 dessförinn­an, även han med pannan när han dök upp vid första stolpen efter en fint slagen hörna av Christoffe­r Carlsson.

– Det är bra att vi levererar, men vi släppte ju in två mål också, så vi i backlinjen spelade väl lika då kan man säga, skämtade Per Karlsson.

För det började inte lika roligt Falkenberg­s backlinje, som hade ett hårt jobb med att hålla koll på Brages anfall som tryckte på från första minut. Efter 18 minuter tog Brage ledningen efter att Robbin Sellin testat skott en bra bit utanför straffområ­det. En touch på Tibor Brink Jozas fot och Hampus Nilsson i målet var chanslös.

– Den fick en touch men det är möjligt att den hade gått in iallafall, sa Falkenberg­s tränare Hasse Karlsson.

BRAGE FORTSATTE ATT pressa på och behöll ledningen halvleken ut.

– Det var ingenting som funkade

i första. Vi hade dåligt tempo och Brage spelade bra försvarssp­el. Det var en av våra sämsta halvlekar i år. Jag vet inte riktigt varför det blev så, vi har vart bra innan och borde ha bra självförtr­oende, sa Hasse Karlsson om insatsen i första där de bara hade ett skott på mål.

FALKENBERG FORTSATTE LITE skakigt i andra, men trots det petade Chisom Egbuchulam in kvittering strax efter halvtidsvi­lan. Och vid 2-1-målet med 20 minuter kvar att spela såg det ut att lugna ned sig lite, men då gjorde Brage 2-2 direkt.

- Det blev oroligt varje gång Brage kom fram. Vid 2-1 såg de ut att bli trötta, men sen kom 2–2 och då var det match igen.

DET VAR EN svajig match, som såg ut att kunna sluta hur som helst. Efter Per Karlssons nickmål fortsatte Brage trycka på och anföll till slut med hela laget inklusive målvakten.

– Det störde till det lite. Helt plötsligt fanns en målvakt utanför vårt straffområ­de. De gjorde en rejäl slutforcer­ing som störde rejält. Det var svettigt, men skönt att vi lyckades reda ut det.

?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MÅLFARLIG. Chisom Egbuchulam kvitterade till 1–1 för FFF.
Bild: KRISTER ANDERSSON MÅLFARLIG. Chisom Egbuchulam kvitterade till 1–1 för FFF.
 ??  ?? MÅLSKYTT. Per Karlsson fixade tre nya poäng till Falkenberg efter att ha klivit fram med pannan i slutet av andra halvlek.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON