Hallands Nyheter

HKV vill vinna hemma

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

HK Varberg studsade tillbaka och vann mot Hallby. Nu vill man vinna i sin hemmaborg också.

Men det är absolut ingen lätt motståndar­e som kommer på besök. Amo med Flamur Gerbeshi, landslagsm­ålvakt från Kosovo, har gjort livet surt för HK Varberg tidigare.

– HAN GJORDE en bra match mot oss förra året och vi vill ha revansch på honom och hela Amo, säger assisteran­de tränaren Haris Pilavdzija inför lördagens match.

Amo har skeppat iväg Joseph Davies till Torslanda och även Jürgen Rooba, högersexa med cirka 150 mål förra säsongen är borta. Men Daniel Steen är kvar - och det brukar räcka.

– Det är en otrolig krigare som får med sig gruppen. Han är en spelare för högre divisioner. Men vi har en taktik för honom, säger Haris.

NÄR KUNGÄLV besegrade Amo (29– 26) höll man Steen under uppsikt.

– Vi har tittat på den videon för att se hur vi ska göra. Håller man Daniel Steen på tre mål då ser det bra ut.

Förutom långtidssk­adade Jonathan Tygesen, som efter sin knäoperati­on i våras lär vara tillbaka om cirka två månader råder det frågetecke­n för Dante Lindén.

– Han åkte på hjärnskakn­ing i första matchen mot Anderstorp och vilade hela förra veckan, men var med i dag. Men samtidigt, skulle det bli så att han åker på en hjärnskakn­ing till, inom kort, ja då kan han bli borta så länge som ett halvår. Men Daniel Lindroos har ju skött högersexan själv och gjort det bra.

”Amo är alltid otroligt jobbigt att möta. De kämpar från minut ett till sextio. Mot Kungälv låg de under med åtta bollar, men kämpade sig nästan tillbaka i andra halvlek”

HARIS PILAVDZIJA, assisteran­de tränare i HKV

HK VARBERG ÅKTE ju överraskan­de på en premiärför­lust. Nu vill man visa publiken att man kan betydligt bättre.

– Det kommer bli hundra procent inställnin­g till denna matchen. Vi ska tacka publiken som kommer genom att ge allt i alla lägen.

Amo lär dock ge Varberg en rejäl match.

– Amo är alltid otroligt jobbigt att möta. De kämpar från minut ett till sextio. Mot Kungälv låg de under med åtta bollar, men kämpade sig nästan tillbaka i andra halvlek.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? MÅLKUNG. Filip Berentsen mot Daniel Steen, vem vinner skytteduel­len i Arena Varberg?
Bild: ANNIKA KARLBOM MÅLKUNG. Filip Berentsen mot Daniel Steen, vem vinner skytteduel­len i Arena Varberg?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden