Hallands Nyheter

Birk: ”Finns möjlighet att bli ett topplag i fyran”

- MATTIAS NILSSON

Han förde upp Derome/ Åskloster i fyran. Men tränaren Peter Birk följer inte med på äventyret.– Jag hade gärna fortsatt, men tiden räcker inte till, sa han.

Derome/åkloster slog Böljan. Pontus Johansson gjorde matchens enda mål med dryga kvarten kvar - och då tar D/Å steget upp i division 4!

– Vi har en jämn och bra trupp. Även om vi saknar två, tre spelare kan vi ändå ställa upp med ett starkt lag och det ger utslag, sa D/Å:S tränare Peter Birk.

Henrik Magnusson höll nollan för tolfte gången den här säsongen.

– Det var riktigt stabilt bakåt idag. De trillar boll, men får inte till mycket chanser. Samtidigt har vi väl tre bra lägen att kunna döda det här fullständi­gt, men 1-0 var precis lagom.

Derome/å slog nyligen Håff med 3-0, men man ville inte fira uppgraderi­ngen - Det fanns väl en liten chans att de skulle komma ifatt oss, men det tog vi bort här i dag, sa Birk som nu tar en paus från fotbollen.

– Jag kommer inte följa med utan slutar. Det tar mycket tid och jag behöver vila. Sen har jag en fru där hemma som fått offra mycket. Även om jag pausat efter Bois, Grimeton och Lilla Träslöv har hon fått dra ett tungt lass. Det är hennes tur nu. Hur kommer Derome/å klara sig i fyran?

– Med detta laget hade vi klarat oss väldigt bra i fyran. Det finns möjlighet att bli ett topplag där också. Birk är stol över sitt gäng. – Taktiskt sett bland de bästa gängen jag haft. De har funnits tålamod och man gör det vi säger att vi ska göra. SIMNING

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden