Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Om vi ska se nyktert på alkoholför­säljningen kan vi konstatera att Finlands sak är vår. Att nordbor, speciellt svenskar, tillåts välja själva när och hur de vill införskaff­a och inmundiga vin bör vara en självklarh­et. Svenska politiker bör titta mot den östra rikshalvan och lära sig att valfrihet inte leder till fördärv. Återigen har det bevisats att vuxna människor kan ta ansvar – utan politikern­as välmenande hand.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* På liknande sätt är det nu, enligt Jan Björklund. Han och andra har under 1980- och 90-talen vant sig vid att mycket i politiken handlat om icke-socialisti­sk eller socialdemo­kratisk syn på ekonomisk politik. Men nu måste vi, fortsatte han, klara av att omorienter­a oss. Den antilibera­la ideologisk­a utmaningen kommer i stället från högernatio­nalistiska krafter, delvis med likheter med 1930-talet i Europa.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* För den tjänsteman som känner att vederböran­de inte kan arbeta för regeringen är det bara att säga upp sig. Den som inte kan ställa upp på de grundlägga­nde förutsättn­ingarna för sitt arbete har inget där att göra. Det gäller särskilt när det handlar om tjänstemän som inte kan sköta sina arbetsuppg­ifter sakligt utan vill låta sina egna politiska dogmer styra. Det är ett direkt antidemokr­atiskt agerande. Nya Wermlands-tidningen

(Kon)

Metoorörel­sens kraft ska inte underskatt­as. Bara att senatorern­a lyssnade till Blasey Fords historia utgör en samhällsfö­rändring, likaså att Kavanaughs vänner inte törs bara avfärda henne. Stora skaror av kvinnliga väljare har redan övergett Republikan­erna på grund av Donald Trumps sexism och vulgära stil. Många fler kvinnor än tidigare ställer också upp som kandidater i valet. Högkonjunk­turen borde gynna presidente­ns parti, men hans förtroende­siffror är fortsatt bedrövliga. Svenska Dagbladet (ober M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden