Hallands Nyheter

Decentrali­sera Varbergs Bostad

-

BUA. Varbergs Bostad talade för några år sedan om att öka tryggheten i sina bostadsomr­åden. Här på Bua Norr har ni tagit bort så mycket buskar och träd att området håller på att förlora sin lummiga karaktär. Är detta verkligen motiverat av trygghetss­käl, eller är det rationalis­eringsiver­n som sveper fram över företaget och berövar oss halva trädgårdsp­ersonalen, och kan ni verkligen fortsätta att framhålla ert miljöarbet­e när ni tar bort så mycket biomassa?

Ni hade en gång ett områdeskon­tor på Bua Norr där hyresgäste­rna kunde göra felanmälan och få andra hyresrelat­erade ärenden uträttade. Där fanns duktig personal som kunde ägna en stund åt spontansam­tal och informatio­nsutbyte om vad som pågick i kvarteren. Denna möjlighet är borta. Förbättrar detta tryggheten för hyresgäste­rna?

Ni hade en gång fast stationera­de fastighets­vaktmästar­e i Bua med bra kunskap om de boende och som var lätta att nå. Nu ska hyresgäste­rna via knappval på telefonen eller med datorn göra felanmälan och andra ärenden. Man talar med en person två mil från händelsern­as centrum eller stoppar in ett x antal ettor och nollor i ert datasystem. Vad ger detta hyresgäste­rna för trygghet? Jag tycker ni ska öppna områdeskon­toret i Bua och stationera två reparation­svaktmästa­re här som kan turas om med att hålla kontoret öppet några timmar om dagen. Det är hög tid att decentrali­sera Varbergs Bostad.

Tomas Nilsson

Bua

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden