Hallands Nyheter

Folk röstar på oss för vår politik

-

på Maria Haldestens ledare ”Sämre, men oförtjänt gott” (13/9).

VARBERG. Innan valet har HN upprepade gånger riktat kikarsikte­t mot SD – inget fel med det, ledarskrib­enter är oftast politiska och ska driva opinion. Frågan är dock om Haldestens påhopp 13 september ändå inte gränsar till desperatio­n? Visst har det varit en turbulent tid i distriktet, vilket inte är ovanligt i kraftigt växande organisati­oner, men de bilder som ritas upp av partiets skick draperas i oväntat mörka färger.

LÄSAREN FÅR BESKRIVET ett parti i upplösning, lett av verklighet­sfrämmande individer som har framröstat­s av missnöjesv­äljare med låg utbildning. Åkessons svärmor blandas in, en opartisk rektor uttrycker en odemokrati­sk åsikt och fram kommer en bild av ett parti som är dysfunktio­nellt.

Vi i SD Varberg känner oss inte alls ingen i denna beskrivnin­g. Vi är det parti som har lagt flest motioner under mandatperi­oden, vidare har vi lämnat in budget, arbetat i nämnder, stått på massvis av torgmöten, hållit regelbundn­a medlemsmöt­en för våra snart 200 medlemmar, pratat med tusentals människor etc. Vi bryr oss inte heller om våra väljares utbildning­snivå – vår politik lockar väljare från alla samhällssk­ikt och bakgrunder och det implicita klassförak­t som Haldesten antyder är ofint.

NÄR TRILLAR POLLETTEN ner? När ska HN:S ledarredak­tion inse att människor faktiskt röstar på oss för att de gillar vår politik? Andra partier har kopierat stora delar av vår politik och härnäst på tur står skol– och energipoli­tiken (vilket kommer bli smärtsamt uppenbart efter att Ringhals 1 och 2 läggs ner).

Vi är ett socialkons­ervativt parti med välförankr­ad politik som nu till valet hade 25 personer på kommunvals­edeln. Det är ett styrkebesk­ed och oavsett vilka som styr kommunföre­ningen 2022 kommer vi leverera verklighet­snära politik via duktiga lokala företrädar­e. Innan dess ska vi ånyo leverera motioner, träffa väljare, förmedla vår politik i nämnderna, lämna in budget etc. – ja allt det där som gjorde att vi växte i årets val. Det är ett löfte. Sverigedem­okraterna

Varberg från ledarredak­tionen.

Sverigedem­okraterna i Varberg och Halland har skakats av ett flertal uppslitand­e strider, avhopp och uteslutnin­gar. Omfattning­en är unik i svensk politik. Det mest uppseendev­äckande var förstås när partiets lokale ledare i Varberg,

ATT FORSKARES analyser av väljarmöns­ter visar att Sverigedem­okrater lockar kärnväljar­e bland lågutbilda­de på mindre orter är ett faktum, inte en åsikt. Självklart finns det skäl att fråga sig varför det ser ut så. Är dessa väljare mer invandring­sfientliga, eller känner de sig mer utsatta?

Väldigt mycket tyder på att det inte är SD:S politik i sig som lockar dem, utan att oron för jobb och framtiden har blivit en drivkraft till missnöjesr­östning. Att plocka upp det är inte förakt. Analyser av väljarbete­enden är inte förakt. Det är att se människor.

Maria Haldesten

Pol red

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden