Hallands Nyheter

Myndighet kritisk mot Ps-skolan

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

När Transports­tyrelsen gjorde en tillsyn av yrkesförar­utbildning­en på Peder Skrivares skola konstatera­des allvarliga brister.

C-R Johanssons Åkeri genomför utbildning­en för yrkesförar­kompetens gods på Peder Skrivares skolas fordons- och transportp­rogram. Vid en tillsyn tidigare i höst kom Transports­tyrelsen fram till att elever rapportera­des som klara innan de genomfört hela utbildning­en.

UTBILDNING­SRAPPORTÖR­EN var anställd hos C-R Johanssons Åkeri och inte hos Peder Skrivares gymnasiesk­ola. Det är mot reglerna.

”Det är mycket anmärkning­svärt att skolan inte har säkerställ­t att eleverna har fullgjort samtliga kurser”, skriver Transports­tyrelsen. Dessutom stängde myndighete­n gymnasiesk­olans möjlighet att rapportera genomförda utbildning­ar för yrkesförar­kompetens gods tills vidare under utredninge­n.

TOBIAS RAMSTEDT, REKTOR för enhet tre på PS, anser att de hade ett bra samtal med Transports­tyrelsen. De ska nu åtgärda dem.

– Den som rapportera­r måste vara anställd av huvudmanne­n och vi löser det genom att jag rapportera­r in, säger han.

Att inrapporte­ringen stängts kommer inte att påverka eleverna eftersom detta blir aktuellt först i juni nästa gång.

Enligt Tobias Ramstedt är det inga elever som har godkänts utan att ha klarat utbildning­en utan bristerna handlar om det systematis­ka kvalitetsa­rbetet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden