Hallands Nyheter

Caféracer

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

byggde han en egen. I grunden är det en 1980-talshoj. Den är snabb, men inte tongklump”, säger Nicklas och skrattar. och stöd. Mc:n fick en lång sadel.

– Man kan bygga en caféracer på olika sätt men jag vill att man ska se detaljerna i helheten. Tank, sadel, styre, motor – det ska synas! Men inte sladdar och sånt.

NICKLAS JOHANSSON HAR lagt ner mycket tid och pengar på sitt bygge. Långa perioder har han fått vänta på delar beställda från utlandet – bara för att ibland inse att de inte passar som han tänkt.

– Det tar tid när man inte bara vill klabba ihop något, konstatera­r han. Är den snabb?

– Den här motorcykel­n är byggd * Caféracerk­ulturen härstammar från 1950- och 1960-talens Storbritan­nien. Motorcykla­r var kort och gott transportm­edel men tidens unga knuttar ville köra fort och coolt. De byggde om sina motorcykla­r för att ge dem ett sportigare uttryck. * Onödiga och tunga detaljer monterades bort och kvar fanns en motorcykel som var snabb och avskalad och där föraren fick en framåtluta­d sittställn­ing. Motorcykli­sterna tävlingskö­rde mellan kaféer i olika städer och med det var caféracern född. på 1980-talet och den kan inte mäta sig med snabba motorcykla­r i dag. Men visst – den är snabb.

– Största lärdomen i det här projektet är hur man kan göra för att gömma stora grejer i en liten motorcykel. Sådant behöver man aldrig tänka på i en bil där det finns stora utrymmen.

Projektet har gett mersmak och Nicklas Johansson planerar redan för ännu ett bygge – men den här gången med ännu mer blinkning till gamla tider.

– Jag vill bygga om en 70-talare, med kickstart och ekerfälgar.

 ?? Bild: NICKLAS JOHANSSON ?? RAMEN. Nicklas Johansson plockade isär hela motorcykel­n. Sedan byggde han om den och satte ihop den igen.
Bild: NICKLAS JOHANSSON RAMEN. Nicklas Johansson plockade isär hela motorcykel­n. Sedan byggde han om den och satte ihop den igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden