Hallands Nyheter

Entreprenö­rer får chansen i lokalt ”draknäste”

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Nu får företagare i uppstartsf­asen chansen att träffa en kvartett ”drakar” – i hopp om att hitta kapital till sin verksamhet.

I det klassiska tv-konceptet ”Draknästet” får aspirerand­e företagare chansen att presentera sina idéer för fyra kapitalsta­rka investerar­e. Dessa ”drakar” bedömer sedan om de tycker att affärsidée­rna verkar bärkraftig­a och om de i så fall vill investera sina pengar.

Tv-serien ligger nu till grund för ett evenemang som går av stapeln på Campus den 22 oktober. Lokala blivande entreprenö­rer kan anmäla sitt intresse och kommer sedan att få sina affärsidée­r bedömda av en panel från näringsliv­et.

Arrangörer­na bakom evenemange­t är bland andra den lokala företagsin­kubatorn Potential.vbg och det regionala näringsliv­sorganet Connect. Med på ett hörn finns också den statliga investment­banken Almi Invest.

Två av de fyra drakarna är klara: Renée Mohlkert (tidigare bland annat näringsliv­schef i Helsingbor­gs kommun och numera styrelsele­damot i Potential.vbg) och Robert Bengtsson (lokal företagare med bland annat bolaget Cool Company). Dessutom kommer en representa­nt för Almi Invest att delta, samt en extern (ickelokal) investerar­e.

– Vem den externa investerar­en blir kan vi inte presentera just nu. Det finns två namn aktuella, och det kan bli så att båda två kommer med och att det i så fall blir fem drakar, säger Linda Björk, som ansvarar för projektet hos Potential.vbg.

Förhoppnin­gen är enligt Linda Björk att evenemange­t ska bli årligt återkomman­de.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden