Hallands Nyheter

Vittne: ”Kände

HALLAND: OROLIGT REDAN VID KONSERTEN INNAN STORBRÅKET

-

Bråk mellan gäster, slag, knuffar och till och med någon som eldade på affischer i kön utanför. Efter helgens konsert får Halmstad Live svidande kritik.

Fyra män är anhållna efter helgens storbråk i centrala Halmstad. De misstänks för grov misshandel. Ett av offren är allvarligt skadad och är kvar på sjukhuset i Halmstad.

Det huvudsakli­ga bråket utspelades under flera timmar på gatan utanför Halmstad Live, i korsningen mellan Karl XI:S väg och Brogatan. Men redan tidigare på kvällen var det oroligt, såväl i kön in till konsertlok­alen som inne bland gästerna.

– Vi köade från det att de öppnade klockan 23 till ungefär 00,30. Under den tiden såg vi inte skymten av en enda ordningsva­kt. Och ändå inträffade sex, sju rejäla slagsmål i kön, beskriver en kvinna som vi väljer att kalla Johanna.

HON VÅGAR INTE framträda med namn efter att hon bevittnat både våldsamma scener, troligt narkotikab­ruk och något som hon anser är allvarliga brister hos arrangören.

– Det var oroligt i kön hela tiden. Många klättrade över staketen och vi såg hur någon eldade upp papper eller plast som täckte hålrum på staketen. Efter det var det flera som trängde sig igenom i kön, fortsätter Johanna.

Inne i lokalen såg hon det bråk som beskrivits som det utlösande

 ??  ?? TUMULT. Konsertbes­ökare beskriver att ordningsva­kterna inte fanns på plats där det behövdes. OBS! Bilden är från en
TUMULT. Konsertbes­ökare beskriver att ordningsva­kterna inte fanns på plats där det behövdes. OBS! Bilden är från en

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden