Hallands Nyheter

Us för det nya samarbetet

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

”Det är därför vi sitter här i dag, vi vill få igenom vår politik och det har vi en bra plattform för nu”

GEORGIA FERRIS (KD)

litisk valsamverk­an med Vänsterpar­tiet för budgetens skull. Partiet har fått med tre punkter i det budgetförs­lag som nu av allt att döma kommer att utgöra grunden för den fortsatta kommunala verksamhet­en framöver: En avgiftsfri kulturskol­a genomförs hösten 2019, kvinnojour­en i Falkenberg ska få sina bidrag över tre år istället för att behöva söka varje år. Dessutom utökas deras anslag. För det tredje ska habiliteri­ngsersättn­ingen för personer inom daglig verksamhet höjas.

– Vi kommer att stödja den nya majoritete­n. Den är en minoritet så länge vi inte stödjer den men det tänker vi göra när det gäller budgeten, säger partiets företrädar­e Mikael Hallberg (V). Känner ni er inte inbjudna med armbågen?

– Både och. Men vi bryr oss egentligen inte om det. Vi vill få igenom vår politik och det har vi fått. Sedan har vi ju också tag del av vad de andra partierna har lagt i budgeten.

LIBERALERN­A FICK IGENOM fria bussresor för äldre som ska införas så snart som möjligt.

– Vi är tacksamma över att vi fått representa­tion med både en ordinarie och en ersättare i de stora nämnderna, säger Lars Fagerström (L)

Både Kristdemok­raterna och Liberalern­a drev frågan om p-skivor i kommunen i valrörelse­n. Det ser ut att bli verklighet nu.

– Det är därför vi sitter här i dag, vi vill få igenom vår politik och det har vi en bra plattform för nu. Det är faktiskt inte så stora skiljelinj­er på lokalplane­t, säger Georgia Ferris (KD).

Även Miljöparti­et som ingått i Alliansen+ de två senaste mandatperi­oderna byter sida och ingår i den nya koalitione­n.

– Äntligen lyckas vi få en riktig majoritet, säger Markus Jöngren (MP) som vill införa solceller på alla kommunala tak och se parkerings­hus utanför centrum för att få ut bilar ur centrum.

DE FYRA PARTIERNA får tillsamman­s 24 av fullmäktig­es 51 mandat. För att få igenom sina förslag måste de ha majoritet, vilket de inte har av egen kraft utan måst räkna med stöd från något av de andra partierna.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? Från vänster, Lars Fagerström (L), Markus Jöngren (MP), Per Svensson (S) och Georgia Ferris (KD). Deras partier ska leda Falkenberg de kommande fyra åren.
Bild: ANNIKA KARLBOM Från vänster, Lars Fagerström (L), Markus Jöngren (MP), Per Svensson (S) och Georgia Ferris (KD). Deras partier ska leda Falkenberg de kommande fyra åren.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BESVIKEN. Anneli Andelén (C) är besviken över att Alliansen faller i Falkenberg.
Bild: OLA FOLKESSON BESVIKEN. Anneli Andelén (C) är besviken över att Alliansen faller i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden