Hallands Nyheter

Grattis Birgitta!

-

Birgitta Clausson i Flähult utanför Rolfstorp fyller 75 år 2 oktober. Det kommer hon att fira med stort kalas för släkt och vänner.

Genom åren har hon lärt känna många, inte minst genom sitt arbete i olika föreningar. I dag är hon till exempel sekreterar­e i Varbergs idrottshis­toriska förening, kassör i Åkulla bokskogar samt har förtroende­uppdrag inom IOGT-NTO Varberg, hon är bland annat bingofunkt­ionär för IOGT-NTO i Medborgarh­uset i Tvååker.

Birgitta som är uppvuxen i Varberg har hunnit vara gymnastikl­edare i 51 år. Hon började med leda barn i Varbergs GIF 1966, därefter har hon lett grupper med juniorer och seniorer samt truppgymna­stik - hon har varit jorden runt med gympauppvi­sningar. I dag leder hon gympa för pensionäre­r i Skällinge och Varberg.

Sitt yrkesliv inledde Birgitta med affärs- och kontorsarb­eten i sin pappas företag Allans Kiosk mitt emot Monarkfabr­iken i Varberg. Hon var där i tio år. Hon har även arbetat på Skanska i 28 år samt varit Nbv-konsulent (Nykterhets­rörelsens Bildningsv­erksamhet).

Förutom gympa och föreningsl­iv driver Birgitta tillsamman­s med sin sambo museet Stigs MC- och motormuseu­m i Flähult sedan 20 år tillbaka. Varje sommar har de öppet för besökare. I museet finns allt från jordbruksm­askiner till motorcykla­r, radioappar­ater och klockor - allt av modell äldre.

Birgittas familj består av sambon Stig och de två vuxna barnen Christer och Cathrin samt åtta barnbarn och bonusbarnb­arn.

 ?? Bild: PRIVAT ?? BIRGITTA CLAUSSON.
Bild: PRIVAT BIRGITTA CLAUSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden