Hallands Nyheter

Mesta möjliga sol till minsta möjliga kostnad

-

Itakt med att höstlöven faller och dagarna blir mörkare och kallare, längtar i varje fall jag tillbaka till sommarens sol och värme. Jag vet att många av er menar att alla årstider har sin charm, men jag har – som jag säkert nämnt förut - tyvärr svårt att uppskatta detta kyliga halvår. Jag har redan blivit påmind om obehaget i att skrapa rutorna på bilen på morgonen.

FÖR ETT PAR månader sedan bokade vi en vinterseme­ster till Thailand - ett perfekt ställe att tillbringa några januarivec­kor enligt mig. Men det är långt till dess… Därför har jag och min sambo letat efter ytterligar­e en resa redan i höst. Att resa är dock ofta ganska kostsamt, och med tanke på att vi även renoverar huset just nu, fick det bli en billig höstresa. En riktigt billig.

Så vi slog oss ner framför datorn och scannade av varenda resesajt i hopp om ett kap. Mesta möjliga sol till minsta möjliga kostnad liksom. Min mamma är expert inom resabillig­t-området, och har gett oss många tips på vägen. Och det går faktiskt att komma undan till ett överkomlig­t pris – särskilt om man reser med enbart handbagage. Vips, så fanns den där – en långweeken­d till Kroatien. Och att resa med enbart tio kilo borde väl inte vara några problem?

EN KOLLEGA TILL mig reste nyligen på charterres­a, och hade dessutom betalat för extravikt. Hon log lite åt mig när jag sa att jag behövde provpacka. Men jag tror hon förstod. Det är trots allt lite skillnad mellan att resa med 25 kilo och ynka tio… Men kan min mamma resa på solsemeste­r i en vecka med 8,5 kilo som handbagage, borde väl jag fixa detsamma med en packning för fyra dagar. Det gäller bara att ha struktur – struktur så in i bänken.

Så här hemma har det packats små kabinväsko­r efter konstens (läs: mammas) alla regler. Man följer ett visst packningsm­önster för att få plats med så mycket skor och kläder som möjligt (men jag kan glömma att ta med mig fyra par skor som jag annars brukar ha). Och sin necessär såklart – där produktern­a nu ligger emballerad­e i små reseförpac­kningar, samlade i en enliterspå­se. Och jag tackar vår lyckliga stjärna att det finns duschartik­lar på hotellrumm­et…

NU STÅR VÅRA välpackade kabinväsko­r färdiga i väntan på avfärd. Dessutom med flera hektos marginal. Nu hoppas vi bara på en massa sol och värme också, så att vi får nytta av de millilitra­rna solkräm vi har med oss. Det ryktas om regnskurar emellanåt, så vi kanske bara får lida för att vi kom undan hyfsat billigt. Men vi lär i varje fall slippa skrapa bilrutor på morgnarna. På återseende!

”Nu hoppas vi bara på en massa sol och värme också, så att vi får nytta av de millilitra­rna solkräm vi har med oss.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden