Hallands Nyheter

Hawerman är laddad inför derbyt

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Sandra Hawerman gjorde mål i seriedebut­en för Warberg IC. Nu laddar nyförvärve­t om för derby. – Det är Göteborgs första hemmamatch i SSL och de är säkert sjukt taggade. Sedan är det alltid speciellt att möta gamla lagkompisa­r, säger hon.

Det är tv-match och derby som väntar i Lisebergsh­allen på tisdag. Därför har matchen också blivit flyttad. Den skulle egentligen ha spelats i söndags. Men några extra dagars vila passar Sandra Hawerman alldeles utmärkt.

– Jag har haft problem med halsen. Det har satt sig på luftrören och jag var väl inte helt hundra mot Mora i premiären, men jag kände att jag bara inte kunde missa den matchen. Det kanske inte var det smartaste jag gjort, men jag känner mig mer och mer pigg, säger Sandra Hawerman som ändå tar med sig energi från premiären.

– Jag tycker ändå vi gör en godkänd insats. Vi gör en sjukt bra första period och även tredjeperi­oden. Sen kommer väl Mora ut som ett helt annat lag i andra.

SANDRA GJORDE SOM sagt mål, kassen som betydde 3-6.

– Skönt att gå göra mål i debuten och just mot Mora som har kanske världens bästa lag. Jag är jättestolt över det målet, men får ju öppet mål av Andrea (Envall). Det var inte det svåraste målet jag har gjort, hon la en riktig macka till mig, säger Sandra Hawerman. Sparade du bollen som minne?

– Jag vet att Andrea tog rätt på den, men sen vet jag inte vart den tog vägen.

HAWERMAN VÄRVADES TILL Warberg från just Göteborg den här säsongen. Den tidigare Lerumspela­ren stannade bara en säsong. Göteborg gick upp i SSL - då bytte hon klubbadres­s!

– Det kan låta konstigt men jag kände att jag behövde ett miljöombyt­e. Warberg hade målen och förutsättn­ingarna för att utveckla mig ytterligar­e ett steg, och det är inte allt för långt hemifrån när man gör sin första flytt.

IBK Göteborg slog IBK Dalen borta i sin bortapremi­är. På försäsonge­n möttes Warberg och Göteborg. Då vann Warberg mot nykomlinge­n med 7-5, men det betyder ingenting enligt Hawerman. Hon varnar för deras vassa vapen: – Jag skulle säga att de har ett väldigt vasst kontringss­pel så det får vi se upp med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden