Hallands Nyheter

Två till sjukhus efter båtolycka

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 50 26 christophe­r.vallerius@hn.se

Polis, räddningst­jänst och Sjöfartsve­rket larmades till Morups Tånge utanför Falkenberg efter att två personer ramlat i vattnet. En av dem kunde själv ta sig in till land men ett stort sökpådrag inleddes efter att den andra personen saknades.

SOS alarmet om ett misstänkt drunknings­tillbud kom strax efter klockan fyra på onsdagseft­ermiddagen när två personer hamnat i vattnet utanför Morups Tånge.

DE HADE VARIT ute i en gummibåt när de ramlat i vattnet och en av de kunde själv ta sig in till land. Den andra personen sågs först inte till i vattnet efter olyckan och en omfattande sökinsats drogs igång.

Räddningst­jänst, polis, ambulans och sjöfartsve­rket larmades samtidigt som en helikopter kalllades in från Göteborg.

– De uppgifter vi har att gå på är att det befinner sig en person i vattnet som saknas, men vi söker efter den försvunna personen just nu, sade Britt Samuelson, stabsmedle­m på sjö- och flygräddni­ngscentral­en vid halv fem tiden.

Strax innan klockan 17 kom uppgifter om att personen har återfunnit­s:

– TVÅ PERSONER hamnade i vattnet och en av dem tog sig in till land själv och sedan assisterad­e vi med att hämta upp den andra personen som först rapportera­des saknad. Båda är förda i land och den första personen har lastats i ambulans för färd till sjukhus. Jag tror att även den andra personen lastas just nu men jag har inga övriga uppgifter om skadeläget, sade Peter Stened, inre befäl på räddningst­jänsten Väst vid 17.15.

Sent på onsdagskvä­llen hade det inte framkommit några nya uppgifter om skadeläget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden