Hallands Nyheter

Prov kan svara på brandorsak

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Polisens tekniker har tagit vätskeprov från brandplats­en i Bölse. Men ännu finns inga svar på hur branden startade. Nu hoppas polisen att analysen ska leda utredninge­n framåt.

Natten till den 16 september brann den gamla väderkvarn­en i Bölse ned till grunden.

Polisen utreder händelsen med rubricerin­gen mordbrand, men ännu har tekniker inte kunnat fastställa hur branden uppstod.

– TEKNIKERNA HAR undersökt platsen och är nästan klara. De har inte kunnat fastställa någon brandorsak, vilket inte är så konstigt eftersom den har brunnit ned helt och hållet, säger Cecilia Bergsten, chef för grova brott i Halmstad.

Cecilia Bergsten säger att ett brandprov på vätska har skickats in för analys till Nationellt forensiskt centrum, NFC. I nuläget har polisen inga vittnen eller någon misstänkt.

–Vi har inte hunnit jobba med det än. Vi måste först invänta provsvar för att se om det kan ge oss någonting. Förhoppnin­gsvis så kan det ge oss en indikation på om branden är anlagd eller inte och det måste vi ha för att kunna driva vidare utredninge­n eftersom teknikerna inte kunde fastställa hur branden uppstått.

PROVSVAREN FRÅN NFC väntas komma inom någon vecka. Hur stora chanserna är att få svar på hur branden startade är i nuläget svårt att veta.

– Det blir oerhört spekulativ­t. Vi får se vad vi får för provsvar men eftersom vi inte kunnat fastställa någon brandorsak blir det oerhört svårlöst, säger Cecilia Bergsten.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BARA ASKA KVAR. Bölse kvarn har stått på platsen sedan i slutet av 1800-talet. Nu inväntar polisen svar på om branden var anlagd eller inte.
Bild: OLA FOLKESSON BARA ASKA KVAR. Bölse kvarn har stått på platsen sedan i slutet av 1800-talet. Nu inväntar polisen svar på om branden var anlagd eller inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden