Hallands Nyheter

Torget utnyttjas för sällan

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Sedan torghandel­n försvann från Rådhustorg­et är torget tomt och tyst, åtminstone under höst, vinter och vår. Det vill centrumutv­ecklaren ändra på: ”Det är nästan gratis att ordna evenemang där”

Matdagar, utebio, konserter och några andra evenemang hålls på Rådhustorg­et, mestadels under sommarhalv­året. Men ofta ligger torget tyst och öde. Men med enkla medel skulle torget kunna få mer liv. Det är centrumutv­ecklaren Henrik Olsson övertygad om.

– Jag tror att folk i allmänhet tror att det är krångligt att arrangera evenemang på torget. Det är det inte. För en ideell förening är det i princip gratis. Det enda som krävs

”Jag tror att folk i allmänhet tror att det är krångligt att arrangera evenemang.”

HENRIK OLSSON

är ett polistills­tånd som kostar 800 kronor. Den avgiften skulle Innerstads­föreningen kunna stå för, säger Henrik Olsson.

På hans önskelista står till exempel Rekoring som idag håller till vid Fynda, veteranbil­sträffar, utomhustea­ter och större loppisar.

Annika Ljungberg som är administra­tör för Rekoring i Falkenberg är positiv till en flytt till Rådhustorg­et. Rekoring är en köp- och sälj plattform mellan konsumente­r och lokala producente­r. Rekoring har försäljnin­g av varor en kväll varannan vecka och Annika Ljungberg tycker att en flytt till Rådhustorg­et är värd att pröva, även om hon ser vissa problem.

– Det är en trevlig och kul tanke, men tillstånd och kostnader kan ställa till det. Dessutom kan parkerings­frågan bli ett problem. Våra kunder måste kunna stanna i närheten. Men eftersom vi har utlämning efter klockan 18 kanske det går att lösa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden