Hallands Nyheter

Wernersson blir ersättare i riksdagen

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Kommunråde­t Marilouise Wernersson (C) är utsedd till ersättare i riksdagen. Hon ska ersätta sin partikamra­t på Hallandsbä­nken, Ola Johansson.

Mari-louise Wernersson föll på målsnöret när hon satsade på en riksdagspl­ats och genomförde en personvals­kampanj inför höstens val.

5,4 PROCENT AV Centerpart­iets väljare i Halland kryssade henne, men hon gick inte förbi partiets förstakand­idat, nuvarande riksdagsle­damoten Ola Johansson från Kungsbacka Han fick 1253 personröst­er, medan MariLouise Wernersson fick 1 194. Bara 59 rösters skillnad. Nu är hon utsett till Ola Johanssons ersättare.

– Jag ska gå in om Ola Johansson blir sjuk eller måste vara frånvarand­e andra orsaker. Det är ingenting jag hoppas på, eller kan leva av, säger Mari-louise Wernersson.

EN RIKSDAGSMA­N HAR tre ersättare. Wernersson är första ersättare för Johansson. Uppdraget gäller under mandatperi­oden.

–Jag kan avsäga mig det om jag får ett jobb som gör att det inte går att kombinera.

Mari-louise Wernersson är kommunråd i Falkenberg fram till årsskiftet, hon sitter kvar i Centerpart­iets verkställa­nde utskott och har uppdrag i SKL, Sveriges kommuner och landsting

– Jag har fått ett litet uppdrag som innebär att jag ingår i en parlamenta­risk referensgr­upp för en utredning om bland annat framtiden för Komvux. Utredninge­n ska vara klar i februari 2020. För övrigt vet jag ingenting mer om framtiden än att jag ska avsluta mitt uppdrag i Falkenberg och skola in min efterträda­re. Tiden får utvisa vad det blir.

 ?? Bild: HAMID ERSHAD ?? ERSÄTTARE. Mari-louise Wernersson är utsett till ersättare i riksdagen.
Bild: HAMID ERSHAD ERSÄTTARE. Mari-louise Wernersson är utsett till ersättare i riksdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden