Hallands Nyheter

Gustaf Nilsson med när U21landsla­gets kvalrysare avslutas

- TT

Seger och saken är klar – då är U21-landslaget klart för Em-slutspelet i Italien till sommaren. Men det är tabelletta­n Belgien som väntar. ”Vi har allt i egna händer”, säger förbundska­ptenen Roland Nilsson till fotbollför­bundets hemsida.

Den avslutande Em-kvalmatche­n spelas på Guldfågeln Arena i Kalmar den 16 oktober och Nilsson har tagit ut de 18 spelare som ska göra jobbet.

”Vi måste vinna och det har vi med oss i matchen. Vi måste inte forcera i början utan det gäller att stå som vinnare vid slutsignal­en”, säger Roland Nilsson.

”Det är spänt som det ska vara. Nu sitter vi med en hemmamatch och kan avgöra själva. Hade vi sagt det här innan kvalet började så hade vi tagit det direkt”.

Samtliga 18 uttagna spelare fanns med i den trupp som förlorade hemma mot Turkiet i förra månaden. Det betyder att Gustaf Nilsson, som spelade fram till målet mot Ungern, får chansen igen.

”Fördelarna med det är att dom känner varandra och känner spelsättet. Det är en fördel att man har varit med innan och kan oss. Man kan förberedel­serna och hur vi jobbar”, påpekar förbundska­pten Nilsson.

I dagsläget talar biljettför­säljningen för starkt stöd.

”Det är en avgörande match. Med hjälp av supportrar­na på läktarna så får vi den extra energin som kan vara värd mycket”, säger Roland Nilsson.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? NU GÄLLER DET. Gustaf Nilsson och U21-landslaget har allt i egna händer inför matchen mot Belgien.
Bild: CARL SANDIN NU GÄLLER DET. Gustaf Nilsson och U21-landslaget har allt i egna händer inför matchen mot Belgien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden