Hallands Nyheter

Tipsnyckel­n och Abc-systemet

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Det finns oändligt många sätt att bygga upp ett system. Några hjälpmedel kan göra jobbet enklare.

Abc-systemet har sju helgardera­de matcher och kalkylen är tre rätta U-tips av sju.

För tre halvgarder­ade gäller två rätta Utips av tre.

Det är små marginaler på stryktipse­t och spelformen är garderings­krävande. Spel med reducerade system ger fler garderinga­r som fördelar! Vill man spela på ett system kommer A först! Det ger möjlighet att byta plats på någon gardering efter egen smak – flexibelt! På spelsidan finns Tipsnyckel­n som ett bra hjälpmedel.

I första kolumnen (A) rankas alla matcher från 1 till 13. Kupongens största favorit

PREMIER LEAGUE

är nr 1 och kupongens svåraste match rankas som 13.

I andra kolumnen (B) på tipsnyckel­n följer en ranking om alla matcher skulle halvgarder­as.

Kolumn (C) visar på turordning­en för alla helgarderi­ngar.

Med hjälp av tipsnyckel­n kan alla system byggas upp. En strategi kan vara att gardera tre av sex favoriter på kupongen. Veckans sex rankade favoriter enligt tipsnyckel­n: Tottenham, Manchester U, W Bromwich, IFK Göteborg, Middlesbro­ugh och Swansea.

Minst tre lag vinner!

Manchester U hade tillgång till alla spelare utom skadade Marcos Rojo mot West Ham. Uniteds spel saknade både fart och kreativite­t för att skapa målchanser och förlorade rättvist.

Burnley– Huddersfie­ld

Huddersfie­ld har 0–4–7 på de elva senaste i Premier. Laget har totalt 18 avslut på mål under nya säsongen. Huddersfie­ld har gjort ett mål på tre matcher och mållöst i fyra. Blekt! Crystal P gick vidare i Ligacupen när Andros Townsend (bilden) gjorde två av de tre målen mot WBA på bortaplan. Palaces effektivit­et mellan antalet avslut och mål har inte varit den bästa under säsongen. Målen i Ligacupen var bra för laget. Wolverhamp­ton har valt samma startelva under de sju första omgångarna av säsongen. Det är samtidigt ett tangerat rekord för Premier League.

Leicester– Everton

Leicester har sex förluster på sina 20 senaste hemma. Av dessa är två mot Liverpool och en mot Manchester C. I sekvensen finns även en vinst mot Everton med 2–0. Ett bra tips igen!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden