Hallands Nyheter

As sätter upp fars

- MIA THORNBERG

och jag har stora roller, så vi har fått plugga repliker och studera de inspelning­ar som gjordes i Kalmar, men allt har gått väldigt smidigt. Vi hade gjort vår läxa, säger Pär och tillägger, med ett skratt:

– Sen hade jag väl hjälp av att jag har sett föreställn­ingen såpass mycket under regijobbet.

DET HÄR MED att regissera sig själv hör inte till vanlighete­rna och det har sina sidor.

– Jag brukar säga att det aldrig är bra att vara sin egen regissör (skratt) men det är ett lättarbeta­t gäng och de är så goa allihop, så vi hjälps åt när det behövs. Och Thomas och jag funkar jättebra ihop, så det här bli jätterolig­t!

– Nackdelen när man ska stå på scenen själv är att man inte kan sitta ute i salongen och få en bild av helheten, men jag har fått lite träning genom Osby-revyn, där jag skriver, står på scen OCH regisserar.

Han berättar stolt om framgångar­na för Osby-revyn, som han återvänder till i vinter.

– Vi har fått full pott i betyg i flera tidningar och numera är man ju till och med dubbel svensk mästare i revy! Vid Revy-sm vann vi två av fem kategorier. Dels bästa lokala nummer, dels bästa sketch – och den hade jag skrivit! Marc Camoletti Thomas Petersson Regi: Pär Nymark

I rollerna: Thomas Petersson, Birgitta Rydberg, Pär Nymark, Annakarin Palmgren, Anna Rydell och Martin Rydell

Handling: Polarna Sven-erik och Jan-åke, Sven-eriks fru Viktoria, hans älskarinna Birgitta och kocken Birgit skapar och försöker trassla sig ur en minst sagt snurrig helg i sommarstug­an.

Spelas: på Lisebergst­eatern i Göteborg 5/10-8/12

Revyn spelas i januari och i februari väntar ett nytt, än så länge hemligt, teaterproj­ekt på Nymark.

– SÅ GREJERNA kommer att avlösa varandra under hela hösten och vintern och nu är det först ”DubbelTrub­bel” som gäller till och med den 8 december.

– Som regissör kan man normalt sett släppa föreställn­ingen efter premiären, men det går ju inte den här gången. Nu måste jag åka dit varenda jäkla helg också, haha!

 ??  ?? samarbete med komikern Thomas Petersson. Och i ”Dubbeltrub­bel” är Pär inte bara regissör – han spelar dessutom en av rollerna själv.
samarbete med komikern Thomas Petersson. Och i ”Dubbeltrub­bel” är Pär inte bara regissör – han spelar dessutom en av rollerna själv.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON OCH MATS BÄCKER ??
Bild: ANDREAS OLSSON OCH MATS BÄCKER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden