Hallands Nyheter

Kultur & nöje.

”Let’s dance”profilen Tony Irving ska lära varbergarn­a att dansa under årets största after work-kväll.

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

Varbergs största after work fördjupar danstemat och har i år fått med Tony Irving som danslärare och jurymedlem. – Tony är glad och positiv, berättar Niclas Wilhelmsso­n.

Fredagen den 9 november smäller det på Societén. För femte året i rad arrangerar NW Event & Marketing Varbergs största after work.

– Jag blir förvånad om inte alla 700 biljettern­a tar slut även i år. Förra årets danstema blev en riktig snackis på sociala medier, så vi bygger vidare på det, säger arrangören Niclas Wilhelmsso­n.

Åtta lokala kändisar ska tävla i dans, fyra män och fyra kvinnor. Dagen före coachas de i en timme vardera av ”Let’s dance”-koreografe­n David Watson.

DELTAGARNA FÅR var sin standardda­ns (modern vals, wienervals, quickstep, tango, slowfox) eller latinameri­kansk dans (cha-cha-cha, rumba, samba, jive, pasodoble) som på fredagskvä­llen ska framföras med en rutinerad partner till livemusik av trion Enoch Nitti.

– Vi har hittat sköna karaktärer som ska vara med. Vissa kommer nog att gå in mycket för det, tycker att det är modigt av dem, för det kommer att vara mycket publik, fortsätter ”Wille”.

Juryn består av tre ”Let’s dance”profiler: Malin Watson och Ann Wilson, som även var med förra året, samt Tony Irving.

– De är enkla, trevliga och profession­ella människor.

De halländska dansinstru­ktörerna Diana och Sven Hämberg återkommer också.

Sven sköter urvalet av lokala deltagare och Diana är en av de profession­ella dansarna. Tillsamman­s hjälper de till med coachninge­n inför tävlingen.

Efter tävlingen släpps Tony Irving loss för att köra en dansskola med alla som vill och vågar.

– Jag har jobbat med Tony förut och en gång hade vi 1100 singlar på färjan Viking Cinderella. Då är dansen viktig, förklarar Niclas Wilhelmsso­n.

”Vi har hittat sköna karaktärer som ska vara med.” NICLAS ”WILLE” WILHELMSSO­N NW Event & Marketing

TROLIGEN BLIR DET även en omgång med disco och ”flossa” med paret Watson som instruktör­er.

– Varbergarn­a ska absolut få lära sig att dansa.

I Varbergs största after work ingår även provsmakni­ng av mat och möjlighet att få hjälp med styling (smink/frisör) under kvällen.

 ??  ??
 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? KÄNDA FRÅN TV. Ann Wilson och Tony Irving från ”Let’s dance” kommer till Societén i Varberg den 9 november.
Bild: JESSICA GOW/TT KÄNDA FRÅN TV. Ann Wilson och Tony Irving från ”Let’s dance” kommer till Societén i Varberg den 9 november.
 ?? Bild: PRIVAT ?? LADDADE. Arrangören Niclas Wilhelmsso­n (mitten) med dansparet Malin och David Watson, som ska sitta i juryn under ”Varbergs största after work”.
Bild: PRIVAT LADDADE. Arrangören Niclas Wilhelmsso­n (mitten) med dansparet Malin och David Watson, som ska sitta i juryn under ”Varbergs största after work”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden