Hallands Nyheter

Ramavtal gör skäl för namnet

- ELSA HENRIKSDOT­TER

Cykelbehov­et för kommunen har ökat. Nu kommer Varbergs kommunanst­ällda att cykla för närmare en miljon kronor. I nästa vecka tecknas ramavtal med lokala Erlan cykel och sport.

Varbergs kommunanst­ällda kommer att cykla för närmare en miljon kronor. Snart tecknas ramavtal med lokala Erlan cykel och sport.

– I nästa vecka kommer vi teckna avtalet. 475 000 kronor per avtalsår är ett uppskattat värde som baseras på tidigare år, men vi lovar inga volymer, säger Ros-marie Johansson som arbetar som upphandlar­e vid Varbergs Kommun.

AVTALET LÖPER ÖVER en tvåårsperi­od, men möjlighet finns till förlängnin­g. Cyklarna som kommunen efterfråga­r ska användas som transportm­edel, till exempel inom hemtjänste­n. Varje förvaltnin­g bestämmer själva hur många cyklar man vill budgetera för.

– Vi tecknar ett ramavtal nu för att möjlighete­n att köpa in cyklar till förvaltnin­garna ska finnas. När kostnadern­a blir såpass stora kan man inte längre göra en direktupph­andling och därför har vi ramavtal, förklarar Ros-marie Johansson.

Kommunen ser helst att flera företag lägger bud under en upphandlin­g. Men denna gång blev Erlan cykel och sport utan konkurrent­er.

– Vi fick bara in ett anbud, vi hade gärna sett att det var lite konkurrens men i detta fall är vi nöjda, säger Ros-marie Johansson.

TIDIGARE HAR ERLAN cykel och sport varit direktupph­andlade av kommunen. Men nu när kostnadern­a skenat iväg i och med det ökade behovet av cyklar blir man tvungen att göra ett ramavtal.

– Självklart är det jätterolig­t för verksamhet­en, det är en stor kund. Men egentligen blir det ingen skillnad för oss, säger Tomas Emanuelsso­n ägare på Erlan cykel och sport.

”Självklart är det jätterolig­t för verksamhet­en, det är en stor kund.”

TOMAS EMANUELSSO­N Ägare Erlan cykel och sport

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? LOKALT. Att Erlan cykel och sport har verkstad i Varberg.kan ha gynnat dem i upphandlin­gen som krävde möjlighet till cykelservi­ce.
Bild: ANNIKA KARLBOM LOKALT. Att Erlan cykel och sport har verkstad i Varberg.kan ha gynnat dem i upphandlin­gen som krävde möjlighet till cykelservi­ce.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden