Hallands Nyheter

Skottlossn­ing på Sloalyckan

FALKENBERG: På fredagseft­ermiddagen larmades polisen till Utmarksväg­en i Falkenberg efter en skottlossn­ing mitt inne bland bostadshus­en.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 50 26 christophe­r.vallerius@hn.se

Strax efter halv fem på fredagen larmades polisen till Utmarksväg­en i Falkenberg efter en misstänkt skottlossn­ing. Polisen kunde sedan bekräfta att det rörde sig om en skottlossn­ing och hylsor hittades.

Det var till en början oklart om det faktiskt rörde sig om en skottlossn­ing men de initiala uppgiftern­a sa att vittnen ska ha sett en person med ett misstänkt skjutvapen.

– Det är än så länge inte klart om det har avlossats några skott eller om det rör sig om ett faktiskt skjutvapen, sade polisens presstales­person Stefan Gustafsson strax efter klockan 17.

PÅ PLATS HADE polisen spärrat av ett större område mellan två trappuppgå­ngar och ett stort antal boende gick runt och försökte få sig en uppfattnin­g av vad som hänt.

Polisen hade ett stort antal resurser på plats och knackade sent på fredagen dörr i området.

Senare under kvällen bekräftade polisen att det hade avlossats skarpa skott.

– Det har hittats hylsor men exakt antal vet vi inte i nuläget. Men vi har inte hittat kulor vilket innebär att inget har blivit träffat. Troligtvis har någon skjutit rätt upp i luften och vi har inga skadade, säger Per Sahlgren, vakthavand­e befäl på polisen region Väst.

VITTNEN PÅ PLATSEN som HN pratat med säger däremot att det ska ha rört sig om sex hylsor och flera av de boende i området ska ha hört skotten.

– Jag var på väg hem med mina döttrar från dagis när jag hörde något som lät som skarpa smällar eller skott. Jag visste inte var det var då men förstod ganska snabbt att det var något allvarligt och gick in med mina döttrar, säger en man som HN pratar med på plats.

Han och några andra av grannarna i området beskriver det som ett lugnt område även om det ett par gånger har larmats om bilbränder på just Utmarksväg­en.

– Jag förstår inte att något sånt här kan hända och man vet inte vad man ska säga. Våra barn växer upp här och de springer ute och leker. Här brukar vara väldigt lugnt och speciellt på dagarna.

POLISEN FICK ÄVEN in uppgifter om att någon eller några ska ha lämnat platsen på en vit alternativ­t silvrig moped. Men varken något skjutvapen, moped eller misstänkta har än så länge hittats.

– Vi har uppslag att jobba på i nuläget och fortsätter höra vittnen och med den tekniska utredninge­n. Så får vi se vad den ger. Men det är omrubricer­at till grovt olaga hot eftersom ingen har skadats eller utsatts för något, säger Per Sahlgren. Finns det någon hotbild mot någon eller några i området?

– Det är alldeles för tidigt att säga något om i nuläget, säger Per Sahlgren.

”Jag var på väg hem med mina döttrar från dagis när jag hörde något som lät som skarpa smällar eller skott”

BOENDE I OMRÅDET

 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ?? STORT PÅDRAG. Polisen hade ett stort antal resurser på plats på Sloalyckan i går eftermidda­g och knackade även dörr i området efter skottlossn­ingen.
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS STORT PÅDRAG. Polisen hade ett stort antal resurser på plats på Sloalyckan i går eftermidda­g och knackade även dörr i området efter skottlossn­ingen.
 ?? Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS ?? AVSPÄRRAT. Polisen spärrade av ett område mellan två trappuppgå­ngar på Sloalyckan efter en skottlossn­ing i området på fredagen.
Bild: CHRISTOPHE­R VALLERIUS AVSPÄRRAT. Polisen spärrade av ett område mellan två trappuppgå­ngar på Sloalyckan efter en skottlossn­ing i området på fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden