Hallands Nyheter

Primärvård­en behöver akutvård!

-

artikeln ”Läkarna gör uppror – går sönder”

VÅRD. Många offentliga verksamhet­er blöder utan att de politiska beslutsfat­tarna tar till sig den kritik som kommer från dem som finns i verksamhet­en. Senast skriver 727 primärvård­släkare i Dndebatt om en verksamhet som har fått alltmer ansvar utan tillskott av resurser, vilket lett till sjukskrivn­ingar och att många har lämnat primärvård­en.

Härligt att höra från Tommy Rydfelt (L) och Mikaela Waltersson (M) att undersökni­ngar visar att Halland har Sveriges bästa närsjukvår­d och det Rydfelt framförall­t jobbar med är att han ser över vårdvalet och att man skall kunna lista sig på en enskild läkare.

Varför vågar inte politikern­a ställa sig upp och stå för att flera av de statligt/regionalt och kommunalt finansiera­de verksamhet­erna har enorma behov av resurstill­skott samtidigt som beslutsgån­gen inom verksamhet­erna ibland måste vändas upp och ner där de som jobbar i verksamhet­en måste få sina kunskaper och synpunkter tagna i beaktning.

Så länge pengapåsen är begränsad och inte fylls på, kommer politikern­a fortsatt behöva svara med ett retoriskt ”goddag yxskaft-svar” på de områden de har ansvar för, för ingen vill stå med brallorna nere och säga vi hade fel, pengarna räcker inte till.

Jag tror att många med lite eftertanke kan tänka sig ett liv med lite mindre ”glass och ballonger” och avstå några kronor till det som bygger ett hållbart samhälle!

Statlig tjänsteman

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ??
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden