Hallands Nyheter

Digitalise­ringen sker i hela samhället

-

på ”Decentrali­sera Varbergs bostad” (2/10).

VARBERG. I din insändare tar du upp flera viktiga frågeställ­ningar och menar bl a att det var bättre när det fanns ett kontor i Bua och att ”man kunde ägna en stund åt spontansam­tal och informatio­nsutbyte”. Nu är det istället digitalise­ring och kontakt via datorn som gäller.

DIGITALISE­RING SKER I hela samhället, så också på Varbergs Bostad. Att man själv i stor utsträckni­ng via Internet sköter sina kontakter med företag och myndighete­r och gör sina ärenden när det passar en själv på dygnet får nog ses som normalt i dag. De flesta upplever detta som en utökad service, men självklart finns precis som du, människor som vill träffa oss. Vi har därför valt att behålla möjlighete­n att såväl ringa oss som att besöka oss i vår bobutik eller på vårt förvaltnin­gskontor. Givetvis är du alltid välkommen att växla några ord med vår personal på fältet, även om det inte alltid kommer att vara den person du är van vid.

DU IFRÅGASÄTT­ER OCKSÅ hur grönytorna sköts och menar att växtmateri­al tagits bort. Träd, buskar och plantering­ar behöver beskäras och förnyas med jämna mellanrum. Efter en sådan insats kan det se lite kalt ut. När vi gör dessa insatser ser vi också över vilka växter vi planterar och skötseln i största allmänhet. Kan vi arbeta med växtlighet som gynnar våra biodlingar? Eller ska vi plantera lägre växande buskar för att öka tryggheten? Detta är exempel på frågor vi måste ställa oss i ett ständigt pågående arbete med den yttre miljön.

Syle Bogiqi verksamhet­sutvecklar­e

 ?? Bild: ÅSERUDBILD: LISE ?? DIGITALT. Att man själv i stor utsträckni­ng via Internet sköter sina kontakter med företag och myndighete­r och gör sina ärenden när det passar en själv på dygnet får nog ses som normalt i dag.
Bild: ÅSERUDBILD: LISE DIGITALT. Att man själv i stor utsträckni­ng via Internet sköter sina kontakter med företag och myndighete­r och gör sina ärenden när det passar en själv på dygnet får nog ses som normalt i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden