Hallands Nyheter

Nya ägare till Älvseredsb­utik

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Affären i Älvsered har fått nya ägare och nu utlovas bättre ordning i butiken. – Det är viktigt att folk här talar om vad det är de behöver, säger en av de nya ägarna.

Affären om affären blev klar i söndags. Efter två dagars stängning i samband med övertagand­et slog man upp portarna igen i onsdags och Nära dej-butiken kommer att vara öppen varje dag.

– Vi är tre som har tagit över här och driver även butikerna i Kalv och Öxabäck, säger en av de tre nya ägarna.

HAN VILL VARA anonym och hålla en låg profil med tanke på vad som hände med en tidigare ägare som försvann spårlöst i maj förra året. Butiken har sedan dess varit öppen till och från men var helt stängd i par månader för något år sedan.

– Nu gäller det att försöka få förtroende hos kunderna här igen. Tanken är att det ska rulla på som i våra andra affärer och jag kan lova att det blir bättre service nu.

– Vi har ju många basvaror här men det är också viktigt att folk talar om vad de behöver. Så ska vi försöka ordna det så gott vi kan. Den här affären har en jättebra framtid om vi bara kan vinna folks förtroende, menar den nye delägaren.

Upptagning­sområdet är framför allt Älvsered och Mjöbäck. Men placeringe­n vid 154:an gör att man även kan dra nytta av genomfarts­trafiken. En hel del förbipasse­rande brukar stanna till för att handla. Belysninge­n utanför butiken ska också fixas nu inför den mörka årstiden så att parkeringe­n blir mer upplyst och inbjudande.

– Vi hjälper till med utveckling­en och för oss är det jättekul att det kommit in nya ägare som vill satsa. Eftersom många äldre gör alla sina inköp här är det viktigt med ett större och bredare sortiment. De yngre jobbar ju ofta på en större ort och storhandla­r där. Så är de generellt i landsbygds­butikerna, konstatera­r Rickard Johnsson som jobbar på grossistfi­rman Menigo.

Han råkar vara på besök hos de nya ägarna i Älvsered när HN tittar in. Annars är det inte så många i butiken tidigt på förmiddage­n. En orsak till det kan vara att de förra ägarna hade utförsäljn­ing de sista dagarna och folk passade kanske på att bunkra upp då.

VANJA JOHANSSON FRÅN Fagered är i alla fall glad att det finns en butik på orten.

– Jag bor mellan Älvsered och Ullared och handlar här ibland. Det fantastisk­t bra att ha en butik. Jag klarar mig länge på det dom har här, säger Vanja innan hon försvinner in bland hyllorna igen med sin kundvagn.

”Den här affären har en jättebra framtid om vi bara kan vinna folks förtroende”

EN AV DE NYA DELÄGARNA

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BRA MED BUTIK. ”Det är fantastisk­t bra att ha en butik på orten”, menar Vanja Johansson som själv bor i Fagered.
Bild: OLA FOLKESSON BRA MED BUTIK. ”Det är fantastisk­t bra att ha en butik på orten”, menar Vanja Johansson som själv bor i Fagered.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? I NY REGI. Matbutiken i Älvsered har bytt ägare.
Bild: OLA FOLKESSON I NY REGI. Matbutiken i Älvsered har bytt ägare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden