Hallands Nyheter

Warberg bara ångar på i Allsvenska­n

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 50 10

Warberg IC:S hänsynslös­het och grymma effektivit­et i offensiven sänkte Fagerhult Habo - på 42 sekunder. FAGERHULT HABO 4 WARBERG IC 7 (0–4, 1–2, 3-1)

När matchuret stod på 13.01 ledde Warberg med 1-0. Då klockan hade tickat upp till 13.44 hade ettan byts ut mot en fyra. Inte ens en timeout efter 3-0-målet hjälpte västgötarn­a att försöka stoppa blödningen i defensiven.

– VI SPELAR ett spel som passar väldigt bra på det här underlaget. De har parkett, vilket gör att bollen studsar mer och det blir fler situatione­r. Många lag kommer att få det svårt i den här hallen. Så vi la in mycket på mål, spelade ett enkelt spel och det fick vi bra valuta för. Vi var klart bättre i den första perioden, sa Kent Göransson, tränare i Warberg IC.

ISTÄLLET FÖR EN reducering i hemmalaget­s febrila jakt i den andra perioden, utökade Wic efter ett fint klapp-klapp-spel som avslutades av Jesper Larsson efter knappt fyra minuter. Tobias Jernsand i målet stod för en rad kvalificer­ade räddningar och Fagerhult Habo-spelarna kommer nog drömma mardrömmar om målvakten.

Men till slut fick Jernsand se sig besegrad i boxplay. Hemmalaget­s glädje höll i sig i 21 sekunder, då Mattias Kongstad satte dit 6-1. Då kändes det avgjort.

– FAGERHULT GICK ned på mindre antal spelare samtidigt som vi inte spelade så rakt som vi gjorde tidigare.

Efter tre raka mål från Fagerhult Habo i den tredje perioden fick man upp hoppet. Men ännu en gång dödade Wic snabbt hemmalaget­s positiva känsla. Simon Svensson satte spiken i kistan 24 sekunder senare med sitt 4-7.

– Vi fick till ganska långt spel på slutet, de fick jobba över lite större ytor och fick aldrig chansen att komma ikapp. De var aldrig riktigt nära, sa Göransson.

Tresegrar på tre försök i säsonginle­dningen är ett bra facit. Men Wic-tränaren vet att det finns mer att ta av.

– Det är nio poäng och är väldigt nöjda. Men vi har inte gjort den optimala prestation­en än, sa Göransson som berömde Filip Karlentun, Tobias Jernsand, Simon Svensson och Oliver Olsson.

MÅLSKYTTAR I WIC: Joel Berg 2, Anton Birgersson, Joel Birgersson, Jesper Larsson, Mattias Kongstad, Simon Svensson.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TREDJE RAKA. Wic har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt.
Bild: KRISTER ANDERSSON TREDJE RAKA. Wic har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden