Hallands Nyheter

”Stoffe” förlänger med FFF

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Christoffe­r ”Stoffe” Carlsson kommer att vara en Fff-spelare över 2021 i och med den färska kontraktsf­örlängning­en. – Det känns bra och positivt att veta vad jag ska göra de kommande åren, säger Carlsson.

Mittfältar­en som har varit en av de mest tongivande spelarna i serieledar­en, hade ett kontrakt som sträckte sig över nästa säsong. Men när klubben ville förlänga var det ett rätt enkelt beslut.

– Då kände jag att jag bara skulle göra det. Det var ingen längre betänketid för hur jag ville göra. Jag trivs bra i klubben, det är kul att spela fotboll i Falkenberg och vi har något bra på gång, säger Carlsson, vars nya kontrakt sträcker sig till siste december 2021.

29-ÅRINGEN HAR STÅTT för fyra mål och åtta assists i årets Superettan.

– Jag känner att det har gått bra detta året. Det har varit kul att spela på två olika positioner. Man har fått mer rutin. Jag vet inte hur många år jag spelat i Superettan, men jag vet vad som gäller i den serien och jag känner att jag kan bli bättre.

Att veta att han och familjen blir kvar i staden som han växte upp i är en vital och trygg del i tillvaron.

– Det betyder mycket när man är uppvuxen och känner till de flesta. Man är inte bara här för att spela fotboll, man lever sitt liv här.

Den ökade uppmärksam­heten för FFF har ”Stoffe” märkt av.

– Folk har blivit mer fotbollsin­tresserade i stan, vilket känns jätterolig­t. Jag kommer ihåg hur det var när jag kom till Falkenberg från Landskrona. Gentemot det har det höjt sig väldigt många nivåer.

KLUBBENS SPORTCHEF HÅKAN Nilsson är mycket belåten med kontraktsf­örlängning­en.

– Det är jättetrevl­igt och vi är jättenöjda. ”Stoffe” blir bättre för varje år och han har kanske varit vår bästa spelare under den gångna säsongen så här långt.

När samtalen om ett nytt kontrakt inleddes vet inte Nilsson.

– Han hade ett kontrakt över nästa år och han var intressera­d att förlänga. Det var inget att diskutera egentligen. Det är en Falkenberg­skille och han står för de saker som föreningen står för.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? NYTT KONTRAKT. Christoffe­r ”Stoffe” Carlsson blir kvar i klubben till siste december 2021.
Bild: KRISTER ANDERSSON NYTT KONTRAKT. Christoffe­r ”Stoffe” Carlsson blir kvar i klubben till siste december 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden