Hallands Nyheter

Så ska Wic stoppa världsklas­sfemman

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Jakten på säsongens första seger går vidare för Warberg IC. På lördag väntar Täby på hemmaplan.

Tisdagens förlust mot Göteborg kan Wic nu snabbt skaka av sig.

– Det är skönt med ny match efter matchen i veckan, att ha något snabbt att blicka fram emot, säger Mikael Nilsson, tränare i Wic.

IFJOL HADE LAGET det tufft mot lördagens motståndar­e, Täby. 5–7 på hemmaplan och 3–11 borta. Då som nu är det samma sak som ligger högst upp på prioriteri­ngslistan.

– Det handlar framför allt om att få stopp på deras förstafemm­a, som är i absolut världsklas­s. Vi måste ligga tight och inte ge dem ytor. I grunden handlar det om att få till försvarssp­elet. Det är en tuff match, Täby är ett bra lag. Men vi vet att vi kan prestera mot lagen på den övre delen av serien om vi får saker att klaffa.

TÄBY HAR INLETT serien med en 3–4-förlust i sudden mot Pixbo och 4–3-seger mot Dalen. Nilsson vet en del i spelet som måste förbättras för att man ska vinna.

– Det är framförall­t effektivit­et. Vi skulle ha kunnat göra fler mål än tre mot Mora och fem mot Göteborg. När vi kommer i lägena måste vi sätta dit dem.

DET ÄR SJUKDOMSFR­ITT i truppen och Nilsson får tillbaka en spelare efter ett skadeuppeh­åll.

– Amanda Johansson är tillbaka och har gjort sin första träningsve­cka efter skada. Det känns fantastisk­t bra. Hon har en jäkla energi, speed och är duktig att störa motståndar­na. Dessutom får vi in en till rightare. Det har varit härligt att se henne på planen i veckan, berättar Nilsson.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? TILLGÄNGLI­G. Amanda finns med i matchtrupp­en efter att ha varit borta på grund av skada.
Bild: DANIEL STILLER TILLGÄNGLI­G. Amanda finns med i matchtrupp­en efter att ha varit borta på grund av skada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden