Hallands Nyheter

Politiker, lär er prioritera rätt!

-

VARBERG. Vad händer egentligen med Varbergs sittande politiker? 367,5 miljoner av våra skattepeng­ar vill de gärna hosta upp för en ny simhall. Men det slutar inte där: Nu säger våra kära politiker att notan kan hamna på över 450 miljoner kronor. Men skattepeng­ar till mer personal inom äldre omsorg, hälsa och skola finns ej. När skall dessa kommunalpo­litiker lära sig att prioritera rätt?

Jag har i mer än 30 år betalat skatt och är beredd att fortsätta betala skatten så länge dessa pengar används där det mest behövs. Men som skattebeta­lare har man rättighete­n att både kritisera och säga ifrån när politikern­a agerar fel.

Det är inte ok att skattepeng­ar går direkt till byggherrar­nas plånbok. Det är inte ok att medan en kommunal politiker plockar ut ett års lön på över 700 tusen kronor, behöver en kommunalt anställd undersköte­rska jobba minst 3 år för att tjäna ihop samma belopp.

Skyll inte på invandring­en som orsaken till att det saknas pengar i kommunal- och statskassa­n. Tro inte att vi är dumma människor som inte fattar vad ni politiker håller på med. Det som händer är att ni tar invandrarn­a som syndabocka­r och som fascismen som verktyg, exakt samma sak som Nazityskla­nd gjorde på 30-talet när de skylde på judarna som orsak till dåvarande kris.

Raul Chavez

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden