Hallands Nyheter

Tvååker slarvade bort alla poängen

- MARTIN ÖRTEGREN

Tre mål framåt, men fyra insläppta. Tvååkers IF hade en mindre lyckad eftermidda­g. – Det är fruktansvä­rt surt, sa Andrée Johansson, assisteran­de tränare i Tvååker, efter förlusten mot Kristianst­ad.

KRISTIANST­AD TVÅÅKERS IF

(2–1)

4 3

Trots förlusten har laget endast fyra poäng upp till Eskilsminn­e, som just nu besitter kvalplatse­n.

– På något sätt känns det som vi har nio liv i den här serien. Vi är med tack vare de andra lagens sämre prestation­er de senaste omgångarna. Men vi kan inte fortsätta att förlita oss på att de andra lagen förlorar. Det är självklart jävligt surt när Torn tappar poäng och Oskarshamn förlorar. Det skulle kunnat vara en poäng till kvalplatse­n. Det är Eskilsminn­e som gick vinnande ur den här omgången, sa Johansson om tabelläget.

MEN DET BÖRJADE bra mot Kristianst­ad. Jakob Adolfsson satte 1-0 efter fyra minuter.

– Exakt den starten vi vill ha mot ett Kristianst­ad som är nere i bottenträs­ket. Sen tycker jag att det smyger sig in någon konstig säkerhet, vilket resulterar i två baklängesm­ål.

– Vi tappar boll lite väl enkelt och fuskar på hemjobbet.

Tvååker gick förvisso in till halvtidsvi­lan med 1-2-underläge. Men hemmalaget drog på sig ett rött kort i slutet av halvleken och kvittering­en kom efter 56 minuter genom Rasmus Andersson.

– Då känner man att vi får tillbaka hoppet. Men därifrån blir vi lite väl naiva. Självklart ska vi anfalla, men vi kan inte öppna upp de ytorna bakåt. De gör två identiska mål. Vi tappar boll när vi har för mycket folk uppåt. Det är ruskigt slarvigt gjort av oss. Vi får inte släppa till de chanserna i det läget, sa Bengtsson, om målen som inom loppet av fyra minuter.

på ett reducering­smål

DEN HETA JAKTEN uteblev.

– Kristianst­ad gör det bra sista 20 minuterna. Vi skapar inte. Vi försöker få till lite mer boxspel, men skapar inte några direkta chanser.

Reducering­en kom på stopptid genom Robert Lipovac. Men alldeles för sent för Tvååker att kunna få till en kvittering.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? MÅLSKYTT. Rasmus Andersson satte 2-2-bollen. Men när slutsignal­en gick var det Kristianst­ad som tog hem samtliga poäng.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV MÅLSKYTT. Rasmus Andersson satte 2-2-bollen. Men när slutsignal­en gick var det Kristianst­ad som tog hem samtliga poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden