Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det går i dag inte att slå fast med slägga vem som i slutänden bör bilda regering. Det primära är vilken sakpolitik man enas om. Men en sak är klar: Det finns minst tre gångbara alternativ för en liberalare politik än dagens: C+L, M+S eller S+C+L. I inget av dem måste Stefan Löfven vara statsminis­ter.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Vi kommer aldrig att kunna forma ett lagstyrt samhälle som är helt fritt från destruktiv­a krafter, från skadegörel­se och stölder. Men den undre världens möjlighete­r måste kraftigt begränsas, i tätorterna såväl som på landsbygde­n (...). Om samhället inte förmår att nedrusta kriminalit­eten och aktivt minimera dess arenor, då riskerar vi även att oroliga och upprörda medborgare söker efter mer populistis­ka, mer drastiska och hårdhänta svar. Det är ofta budskap som inte bara tänjer på lagar utan även försvagar rättssamhä­llet i stort.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* En post som kommunstyr­elsens ordförande i Hörby blir den första i sitt slag för SD. Kommunen kommer att bli ett skyltfönst­er för partiet och för dem inom borgerligh­eten som vill samarbeta med SD. Men det som nu ligger där är samma gamla homofobi, rashat, nazi-samröre och diktaturkr­amande som alltid har funnit en plattform i Sverigedem­okraterna. Det är det här som är Sverigedem­okraterna. Extremisme­n är inte partiets historia, den är dess nutid.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Det är givetvis extra betydelsef­ullt att den nuvarande moderata riksdagsgr­uppen kan hålla tand för tunga under regeringss­onderingar­na. Inte minst med tanke på de interna diskussion­er som finns i leden om hur man ska förhålla sig till Sverigedem­okraterna. Kristersso­ns nej till SD har inte, enligt medieuppgi­fter, fallit i god jord hos alla inom M. Men ett parti som gör anspråk på att vara regeringsb­ärare ska klara av att hantera olika synpunkter utan att läcka. Och M har hittills fixat detta väl.

Sundsvalls Tidning (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden